Έτος αστέγων 2007

0
Έτος αστέγων 2007

Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για τους Άστεγους της Αθήνας και οικονομικής στήριξης του Ιδρύματος των Αστέγων.

Μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για τους Άστεγους της Αθήνας και οικονομικής στήριξης του Ιδρύματος των Αστέγων στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2007 ως «Έτους των Αστέγων» διοργανώνεται από τα T.G.I. Friday’s σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Τα T.G.I. Friday’s, στο πλαίσιο των ενεργειών που εντάσσονται στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, θα προσφέρουν αρχικά ένα σημαντικό ποσό για την υποστήριξη του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων, ενώ η πρωτοβουλία τους αυτή θα πλαισιωθεί και από επιπρόσθετες ενέργειες οικονομικής στήριξης. Συγκεκριμένα, σε όλα τα καταστήματα της Αθήνας (Κολωνάκι, Παγκράτι, Αμπελόκηποι, Κεφαλάρι και Γλυφάδα), θα τοποθετηθούν ειδικά κατασκευασμένα σπιτάκια (happy houses) όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράζουν αντικείμενα του Ιδρύματος των Αστέγων (T-shirts, μπρελόκ, καπέλα, pins, αυτοκόλλητα), καθώς επίσης και να προμηθεύονται έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Παράλληλα θα αρχίσει η συλλογή αντικειμένων γνωστών και αγαπημένων προσώπων από διάφορους χώρους, που θα δημοπρατηθούν προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία. Γνωστοί δημοσιογράφοι, πολιτικοί, ηθοποιοί και τραγουδιστές θα παραστούν στη συνέντευξη Τύπου εκφράζοντας ενεργά τη στήριξή τους στους άστεγους της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται πως στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) φιλοξενούνται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, περισσότεροι από 160 άποροι συνάνθρωποί μας, ηλικίας 18-65 ετών, και σιτίζονται, μεσημέρι και βράδυ, περίπου 1.200 άνθρωποι. Στο ίδρυμα προσφέρονται επίσης υπηρεσίες για τη συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη και την κοινωνική επανένταξη του φιλοξενούμενου και αναπτύσσονται προγράμματα υποστήριξης των οικονομικά αδύνατων νοικοκυριών.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com