Αρχική Blogs Φοίβος, Δρογώσης και Συναυλία

Φοίβος, Δρογώσης και Συναυλία

0
Φοίβος, Δρογώσης και Συναυλία

Σήμερα Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 18.00 στο Μουσείο (Πατησίων) γίνεται μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες εργάτες απεργούς πείνας, που διάγουν τη 16η μέρα της ζωής τους χωρίς τροφή σε μια ύστατη προσπάθεια να ακουστεί η φωνή τους.

Σήμερα Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 18.00 στο Μουσείο (Πατησίων) γίνεται μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες εργάτες απεργούς πείνας, που διάγουν τη 16η μέρα της ζωής τους χωρίς τροφή σε μια ύστατη προσπάθεια να ακουστεί η φωνή τους.

Τι ζητάνε; Ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες συνδέλφους τους. Δικαιώματα και υποχρεώσεις που πολλοί από αυτούς μέχρι πρότινος είχαν, και αίφνης εξέπεσαν στην κατηγορία «παράνομος» για 5 ένσημα που δεν μπόρεσαν να μαζέψουν λόγω κρίσης. Τη συναυλία αλληλεγγύης διοργανώνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και συμμετέχουν σε αυτή πολλοί αγαπημένοι καλλιτέχνες:

 • Φοίβος Δεληβοριάς
 • Στάθης Δρογώσης
 • Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης
 • Ενέδρα
 • Αλκίνοος Ιωαννίδης
 • Αλκιβιάδης Κωσταντόπουλος
 • Βασίλης Λέκκας
 • Πάνος Μουζουράκης
 • No Mind
 • Μαρία Παπαγεωργία
 • Δημήτρης Πουλικάκος
 • Pink Tank
 • Απόστολος Ρίζος
 • Σπυριδούλα
 • Υπόγεια Ρεύματα
 • ιάννης Χαρούλης.

Τι δήλωσε ο Δεληβοριάς Με αφορμή τη συναυλία ο Φοίβος Δεληβοριάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δεν εκπροσωπώ κανένα κόμμα και κανένα σχηματισμό, ερχόμενος ολόψυχα να συμμετάσχω σ’ αυτήν την συναυλία συμπαράστασης. Η απόγνωση όμως των 300 αυτών ανθρώπων είναι κάτι που μπορεί να καταλάβει απόλυτα ο βαθύτερος εαυτός μου. Λυπάμαι πάρα πολύ που οι περισσότεροι συμπολίτες μας μπορούν να συγκινούνται από τους λεπρούς της τηλεοπτικής Σπιναλόγκα και όχι από ανθρώπους που ζουν δίπλα μας και που φτάνουν μέχρι τα έσχατα για να αξιωθούν μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Μην ακούτε τους μεγαλοδημοσιογράφους και τα επίσημα media: οι 300 αυτοί δεν θα μπορούσαν να υποκινούνται από κανένα κόμμα, όταν δεν τους φοβίζει καν ο θάνατος. Θα έπρεπε να είμαστε όλοι κοντά τους, αλλά και να επηρεαστούμε από το θάρρος τους- ειδικά τώρα που κι εμείς ασφυκτιούμε από τις απαιτήσεις ενός χαλασμένου συστήματος που θέλει να επιβιώσει εις βάρος μας. Μην αφήσουμε τον εντός μας φασισμό να αυταπατάται ότι αν εξαφανίσουμε τους εξαθλιωμένους μετανάστες (που το ίδιο το κράτος και οι λαμογιές του, κρατάνε στη χώρα μας) θα ξαναβρούμε εμείς τα «περασμένα μεγαλεία» μας. Ο μόνος τρόπος να αγγίξουμε πάλι  οποιοδήποτε μεγαλείο, είναι να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μας και τη δύναμη να καταλαβαίνουμε τους άλλους. Ελπίζω αυτή η συναυλία να βοηθήσει να συγκινηθούν όλο και περισσότεροι. Ας μη φτάσουμε στο σημείο να παρακολουθήσουμε αδιάφοροι τον θάνατο 300 ανθρώπων. Πρέπει να διαλέξουμε το ρόλο που μας ταιριάζει: αυτόν του Λεωνίδα ή αυτόν του Εφιάλτη;»

stathis_drogosis Και τι είπε ο Στάθης

«Δέχτηκα να παίξω με την μπάντα μου στη συναυλία αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας στην αρχή για να δείξω τη συμπαράστασή μου σε αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους.Όταν όμως διάβασα τα κείμενά τους και είδα την αξιοπρεπή στάση τους κατάλαβα ότι δεν έχουν ανάγκη τη δική μου συμπαράσταση.Εμείς έχουμε ανάγκη αυτούς τους ανθρώπους.Τους έβρισαν , τους συκοφάντησαν, τους απείλησαν και τους έστειλαν να πεθάνουν σε ένα άλλο κτήριο για να μην λερώσουν τη Νομική.Εισαγγελείς υπουργοί δημοσιογράφοι θεώρησαν επιθετική την κίνηση της απεργίας πείνας.¨Επαιζαν με τις λέξεις όπως στο 1984 του Orwell και βάφτισαν τα θύματα θύτες.Και όμως αυτοί οι τριακόσιοι άνθρωποι δεν λύγισαν.Και συνεχίζουν την απεργία πείνας με ένα κουράγιο και με μια αξιοπρέπεια που θα έπρεπε να κάνει όλη την ξενοφοβική και συντηρητική ελληνική κοινωνία να ντρέπεται.Την ελληνική κοινωνία που ενώ δέχεται τη μεγαλύτερη επίθεση στην ιστορία της από τον νεοφιλευθεθισμό του ΔΝΤ αράζει στους καναπέδες της και ηδονίζεται να βλέπει γελοίους δημοσιογράφους και πολιτικούς να κάνουν το μάγκα σε ανυπεράσπιστους εργάτες.Τζάμπα μάγκες .Στην τρόικα κάθονται προσοχή και όλο τους το μένος το βγάζουν στους αδύνατους.Θα παίξω λοιπόν στη συναυλία για να πάρω εγώ κουράγιο από αυτούς τους ανθρώπους.Θα παίξω για να σώσω κι εγώ ένα κομμάτι του εαυτού μου.Θα παίξω για να το πω στο παιδί μου όταν με ρωτήσει «τι έκανες τότε που οι φασίστες μας κουνούσαν το δάχτυλο από την τηλεόραση;»Θα παίξω για να μου δώσουν δύναμη αυτοί οι βασανισμένοι άνθρωποι.Προσκυνώ!»

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com