Αρχική Ιστορίες Έφτασε η ώρα για τα “Διονύσια”

Έφτασε η ώρα για τα “Διονύσια”

0
Έφτασε η ώρα για τα “Διονύσια”

Η αγαπημένη έκθεση των οινόφιλων έρχεται στο Ζάππειο αυτό το σαββατοκύριακο 12 & 13 Φεβρουαρίου…

Τα Διονύσια, η κορυφαία καταναλωτική έκθεση κρασιού της Ελλάδας, ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι τις πύλες της. Το φετινό ραντεβού της με τους οινόφιλους καταναλωτές ορίστηκε για το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Φεβρουαρίου (11:00-20:00), στο χώρο που την απογείωσε τα τελευταία χρόνια, το Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών.

Η χαρά του οινόφιλου
Τα Διονύσια φιλοξενούνται για 4η φορά στο Ζάππειο Μέγαρο, που έχει γίνει πια το «σπίτι» της έκθεσης. Φέτος, οι χώροι που χρησιμοποιούνται έχουν εξαιρετική αισθητική και μεγάλη φωτεινότητα και θεωρούνται ιδανικοί για τη φιλοξενία μιας τέτοιας έκθεσης. Είναι ιδανικοί για τις δοκιμές οίνων, τις οποίες θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν οι περισσότεροι από 10.000 οινόφιλοι καταναλωτές που αναμένεται να επισκεφτούν την έκθεση. Όπως έχει άλλωστε αποδειχθεί, η κρίση όχι μόνο δεν πτοεί, αλλά εντείνει τη διάθεσή τους να επισκέπτονται εκθέσεις κρασιών, γνωρίζοντας από κοντά τους παραγωγούς, δοκιμάζοντας παλιές και νέες σοδειές και κλασικές ή καινούριες ετικέτες και ικανοποιώντας το ενδιαφέρον και την αγάπη τους γι’ αυτό το προϊόν.

Πανελλαδική συμμετοχή
Όπως και στα προηγούμενα Διονύσια, η συμμετοχή οινοποιείων απ’ όλη την Ελλάδα θα είναι μεγάλη και θα συνοδευτεί από αποσταγματοποιίες και εταιρείες εισαγωγής οίνων. Φέτος, περισσότερες από 120 οινοποιίες απ’ όλη τη χώρα αναμένεται να εκθέσουν τα κρασιά τους. Ιδιαίτερα αξιόλογη και αυξημένη θα είναι και η παρουσία πρωτοεμφανιζόμενων σε έκθεση οινοποιών. Τόσο αυτοί, όσο και οι καταξιωμένοι συνάδελφοί τους καταδεικνύουν την αλματώδη ανάπτυξη του ελληνικού κρασιού, που τα τελευταία δέκα χρόνια αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στα Διονύσια. «Η έκθεση θα είναι και φέτος εξαιρετικά επιτυχημένη, παρά την κρίση», δήλωσε ο διευθυντής της διοργανώτριας εταιρείας Vinetum, Ντίνος Στεργίδης. «Τα ελληνικά οινοποιεία έχουν προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, με καινούργια προϊόντα και πιο χαμηλές τιμές και περιμένουν τον κόσμο για να τα παρουσιάσουν».

Και έκθεση οινικής αφίσας
Κάθε επισκέπτης της έκθεσης θα λαμβάνει ένα αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και στη συνέχεια θα μπορεί να δοκιμάζει ελεύθερα όσα κρασιά επιθυμεί, συνομιλώντας με τους ίδιους τους οινοπαραγωγούς και τα στελέχη τους. Ανάμεσα στα κρασιά αυτά βρίσκονται μερικές από τις καλύτερες και πλέον ακριβές φιάλες του ελληνικού αμπελώνα, πολλές νέες κυκλοφορίες και σημαντικές ετικέτες από τον παγκόσμιο αμπελώνα. Οι επισκέπτες θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε σεμινάρια γευσιγνωσίας και παρουσιάσεις κρασιών και να επισκεφθούν την έκθεση οινικής αφίσας. Τα Διονύσια 2011 πραγματοποιούνται και φέτος υπό την αιγίδα της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ).

Info: Διονύσια 2011
Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών
Είσοδος 10€ (το εισιτήριο ισχύει και για τις 2 ημέρες της έκθεσης)
Τηλ.: 210-7660560

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!