Αρχική Βοηθήματα Τα αυγά το Πάσχα

Τα αυγά το Πάσχα

0
Τα αυγά το Πάσχα

Τα αυγά το Πάσχα έχουν την τιμητική τους: πρωταγωνιστές στο τσούγκρισμα, πρωταγωνιστές και στο ντεκόρ των παραδοσιακών άρτων (λαμπροκουλούρες και τσουρέκια).

Τα αυγά το Πάσχα έχουν την τιμητική τους: πρωταγωνιστές στο τσούγκρισμα, πρωταγωνιστές και στο ντεκόρ των παραδοσιακών άρτων (λαμπροκουλούρες και τσουρέκια).

Για τις βαφές τους δε χρειάζεται να ανησυχείτε ούτε κατά την αγορά ούτε κατά το βράσιμο. Ό,τι κυκλοφορεί στο σούπερ μάρκετ είναι επιτρεπόμενο από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών οπότε μην ανησυχείτε αν λίγη μπογιά περάσει το κέλυφος και «πιάσει» το ασπράδι. Δεν υπάρχει πρόβλημα.

Για τα ίδια τα αυγά τώρα τα πράγματα έχουν ως εξής: όλα μα όλα ανεξαιρέτως τα αυγά που διακινούνται νόμιμα –ακόμη και εκείνα που αγοράζετε από τη Λαϊκή- πρέπει να έχουν στο κέλυφός τους το διακριτικό αριθμό τους. Δηλαδή:
Τον κωδικό αριθμό που μαρτυράει τον τρόπο εκτροφής τους: 0= Βιολογικό, 1= Ελευθέρας βοσκής, 2= Αχυρώνα ή στρωμνής, 3= κλωβοστοιχίας. Τη χώρα προέλευσης, που για την Ελλάδα είναι GR.

Ακολουθούν άλλοι δύο κωδικοί αριθμοί που αντιστοιχούν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και στη Μονάδα Παραγωγής.

Να θυμάστε ότι τα αυγά μπορούν να φέρουν την ένδειξη extra ή extra φρέσκα μέχρι την 9η μέρα από τη γέννηση του ή την έβδομη από τη συσκευασία τους.

Μην προσπαθείτε να ξεχωρίσετε το «καλό αυγό» από το χρώμα του κελύφους του. Το χρώμα αυτό είναι εντελώς άσχετο από την ποιότητα ή την ηλικία του αυγού και καθορίζεται μόνο από τη …φυλή της κότας που το γέννησε. Το ίδιο ισχύει και για τον κρόκο: το χρώμα του ουδεμία σχέση έχει με τη βιολογική του αξία ή την ποιότητά του.

Βασική αρχή, κλασική και αξεπέραστη, είναι ότι δε χρησιμοποιούμε ποτέ αυγά με δυσάρεστη μυρωδιά. Επίσης πετάμε το αυγό αν δούμε κηλίδες αίματος, θρόμβους στο ασπράδι του ή ανακάτεμα του ασπραδιού με τον κρόκο, που δεν προκαλέσαμε κατά το σπάσιμο εμείς.
Σε ότι αφορά τη συντήρησή τους, σημασία έχει να ΜΗΝ πλένουμε τα αυγά που αγοράζουμε και να τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος.  

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!