Αρχική Ειδήσεις Στη λίστα των ελληνικών προϊόντων ΠΟΠ το τσαλαφούτι – Τι είναι

Στη λίστα των ελληνικών προϊόντων ΠΟΠ το τσαλαφούτι – Τι είναι

0
Στη λίστα των ελληνικών προϊόντων ΠΟΠ το τσαλαφούτι – Τι είναι

Καταχωρήθηκε στον κατάλογο των τυροκομικών προϊόντων ΠΟΠ το τσαλαφούτι, όπως αναφέρεται σε απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

Το μαλακό, κρεμώδες και τόσο γευστικό τσαλαφούτι παρασκευάζεται κυρίως στα Τζουμέρκα και στην Ευρυτανία.

Τι είναι το τσαλαφούτι

Όπως αναφέρει το παραδοσιακό τυροκομείο Κουτρομάνος που βρίσκεται στο Καρπενήσι: «Το τσαλαφούτι είναι παραδοσιακό ελληνικό, μαλακό αλειφόμενο λευκό τυρί, με βελούδινη υφή, κρεμώδη αίσθηση και με περιεκτικότητα σε υγρασία περίπου 75% {…} Έχει χαμηλά λιπαρά, απαλή- κρεμώδη υφή, ήπιο άρωμα και ελαφρώς όξινη, πικάντικη και ευχάριστα αλμυρή γεύση. Είναι τυρί όξινης πήξης, η οποία γίνεται σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία όπως γίνεται και η ωρίμασή του».

Τι αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων σε απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: «Αποδέχεται το με αριθ. πρωτ. 1298/158166/8-6-2022 τελικό αίτημα της άτυπης ομάδας παραγωγών ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ, για καταχώριση στο Μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης (ΠΟΠ), Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ) και Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων (ΕΠΙΠ) της Ε. Ένωσης, της ονομασίας «ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ», για προϊόν τυριού, ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), στο πλαίσιο του Κανονισμού (ΕΕ) 1151/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 21ης Νοεμβρίου 2012, για τα συστήματα ποιότητας των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων».

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!