Αρχική Ειδήσεις Ανακλήσεις Προϊόντων ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται φιστίκια από σούπερ μάρκετ – Βρέθηκαν νεκρές προνύμφες

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται φιστίκια από σούπερ μάρκετ – Βρέθηκαν νεκρές προνύμφες

0
ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται φιστίκια από σούπερ μάρκετ – Βρέθηκαν νεκρές προνύμφες
Εικόνα: Unsplash

Δείτε τη συσκευασία και την επωνυμία των φιστικιών που δεν πρέπει να καταναλωθούν καθώς και την αλυσίδα σούπερ μάρκετ απ’ όπου διακινούνταν.

Νεκρές προνύμφες εντόπισε ο ΕΦΕΤ σε ψημένα φιστίκια. Πρόκειται για το προϊόν «Go Nutz- KARAGIANNIS, Πίνατς-Ψημένα και αλατισμένα με υποκατάστατο άλατος», το οποίο, σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, οι καταναλωτές δεν πρέπει να καταναλώσουν. Το ανακληθέν προϊόν διακινείται από τη ΜΕΤΡΟ (My Market).

Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται:

«Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, κατά τη διενέργεια επιθεώρησης στο πλαίσιο διερεύνησης αναφοράς καταναλωτή, προέβη σε έλεγχο του τροφίμου «Go Nutz- KARAGIANNIS, Πίνατς-Ψημένα και αλατισμένα με υποκατάστατο άλατος» των 220g με στοιχεία:

Ημερομηνία λήξης: 10/12/23 και LOT 221210. To προϊόν επεξεργάζεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την «ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε», (ΞΗΡΟΚΑΡΠ), 4ο χλμ Αμφιλοχίας Αγρινίου και διακινείται από τη ΜΕΤΡΟ (My Market). Μετά από μακροσκοπικό έλεγχο διαπιστώθηκε η παρουσία νεκρών προνυμφών και υφών τους μέσα στη συσκευασία.

Η επιχείρηση έχει ήδη προβεί σε ενέργειες για την ανάκληση του εν λόγω προϊόντος από την αγορά. Ο ΕΦΕΤ εποπτεύει τη διαδικασία ανάκλησης, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τo ανωτέρω προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι), να μην το καταναλώσουν».

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.