Αρχική Βοηθήματα Cooking Tips Τι κάνεις αν πέσει παραπάνω αλάτι στο φαγητό;

Τι κάνεις αν πέσει παραπάνω αλάτι στο φαγητό;

0
Τι κάνεις αν πέσει παραπάνω αλάτι στο φαγητό;

Σε όλους έχει συμβεί να πέσει παραπάνω αλάτι στην κατσαρόλα. Διορθώνεται η ζημιά και πώς;

Το πρώτο βήμα, αν σας πέσει από λάθος περισσότερο αλάτι, για να επαναφέρετε το φαγητό είναι να αντιδράσετε όσο το δυνατόν πιο άμεσα -πριν δηλαδή προλάβουν τα υλικά να απορροφήσουν τα υγρά. Το δεύτερο βήμα είναι να αναζητήσετε ένα αμυλούχο τρόφιμο, το οποίο έχει την ιδιότητα να απορροφά μέρος των υγρών κατά τη διάρκεια του βρασμού, οπότε μαζί με το νερό απομακρύνει και μέρος του αλατιού. Αν δε σας έχει πέσει …όλο το κουτί μέσα στην κατσαρόλα, η σουπίτσα έχει ελπίδες να σωθεί. Τα πιο πρόσφορα και πιο συνηθισμένα αμυλούχα είναι:

1. Μια-δυο χοντρές φέτες ξερό ψωμί. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέστε μέσα στην κατσαρόλα μία ή δύο μεγάλες φέτες ξερό ψωμί και αφήστε τις για μερικά λεπτά να ρουφήξουν όσο περισσότερο από το υπεραλατισμένο ζουμί μπορούν. Στη συνέχεια αφαιρέστε τις και προσθέστε καινούριο νεράκι/λάδι για να συνεχίσετε τη διαδικασία.

2. Μία μεγάλη πατάτα. Καθαρίστε την πατάτα, κόψτε τη στη μέση και ρίξτε τη στο φαγητό. Αφήστε τη να βράζει με το φαγητό κάνοντας τη δουλειά της για 8′-10′ και στη συνέχεια αφαιρέστε τη, συμπληρώνοντας με νέα υγρά.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.