Αρχική Βοηθήματα Cooking Tips Χοιρινό – Κομμάτια ιδανικά για σιγομαγειρέματα

Χοιρινό – Κομμάτια ιδανικά για σιγομαγειρέματα

0
Χοιρινό – Κομμάτια ιδανικά για σιγομαγειρέματα
Εικόνα: Unsplash

Με ποιο κριτήριο επιλέγουμε το χοιρινό κρέας που προορίζεται για αργό μαγείρεμα

Εντάξει, διανύουμε καιρούς που διαβάζουμε για «σιγομαγειρεμένα» φαγητά και αντί να σκεφτόμαστε το γεύμα, σκεφτόμαστε το …ρεύμα. Ωστόσο για τα γιορτινά τραπέζια όλο και κάποια εξαίρεση θα κάνουμε, αφού το χοιρινό που μαγειρεύτηκε αργά και πήρε το χρόνο του είναι ζουμερό, τρυφερό και γευστικά ακαταμάχητο.

Αγριογούρουνο κρασάτο

Δεν κάνουν όμως όλα τα μέρη του χοιρινού για μαγείρεμα με τις ώρες. Θέλει κομμάτια που να έχουν λίπος ή κολλαγόνο ή συνδυασμό. Αν σκέφτεστε να σιγομαγειρέψετε το χοιρινό κρέας με κρασί, μπίρα ή ακόμη και με νερό, διαλέξτε μέρη όπως η άκοπη παντσέτα (κοιλιά), ο λαιμός και αυτός ως ενιαίο κομμάτι, το ολόκληρο μπούτι, η σπάλα ή τα κότσια. Φροντίστε να βάλετε αρκετά υγρά στο φαγητό και κρατήστε τη θερμοκρασία χαμηλή έως μέτρια. Αν το κομμάτι που βάλατε στο φούρνο είναι με την πέτσα του και θέλετε να γίνει τραγανή, θα αυξήσετε πολύ τη θερμοκρασία προς το τέλος του ψησίματος, ώστε να χαθεί κάθε ίχνος υγρασίας.

Χοιρινό στη γάστρα με πατάτες

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: icookgreek.com | Δεκέμβριος 2022

Δείτε επίσης

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!