Αρχική Βοηθήματα Cooking Tips BBQ – Πότε είναι έτοιμα τα κάρβουνα για το ψήσιμο;

BBQ – Πότε είναι έτοιμα τα κάρβουνα για το ψήσιμο;

0
BBQ – Πότε είναι έτοιμα τα κάρβουνα για το ψήσιμο;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ & TIPS | Ψήσιμο στη σχάρα, οδηγίες για τη φωτιά

Κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, λαχανικά, όλα αποκτούν άλλη νοστιμιά όταν ψήνονται στη σχάρα στα κάρβουνα.

Για να βγουν καλοψημένα πρέπει ωστόσο εκτός από την προσοχή στους χρόνους ψησίματος, να τα βάλει κανείς και στη σωστή φωτιά. Το πότε η φωτιά είναι έτοιμη να δεχτεί τα τρόφιμα προβληματίζει συχνά όσους ψήνουν για πρώτη φορά.

Το πράγμα είναι απλό: Αφού ανάψετε τα κάρβουνα, θα περιμένετε τη φωτιά να «κάτσει». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα κάρβουνα που θα βρίσκονται κάτω από τα προς ψήσιμο τρόφιμα, θα πρέπει από μαύρα που είναι αρχικά, να αποκτήσουν ένα γκρι/σταχτί χρώμα. Τότε μπορείτε να τοποθετήσετε τις τροφές στη σχάρα ώστε να αρχίσετε να τις ψήνετε. Φροντίστε, απλώνοντας τα γκρίζα κάρβουνα, ώστε η συνολική τους επιφάνεια να είναι λίγο μεγαλύτερη από την επιφάνεια που πιάνουν στη σχάρα τα τρόφιμα που ψήνετε.

Αν το κρέας ή το κοτόπουλο ή το ψάρι που ψήνετε αποκτήσει χρώμα σχετικά νωρίς και θέλει ακόμη ψήσιμο στο κέντρο, τότε θα πρέπει να το μετακινήσετε σε σημείο της σχάρας με πιο αδύναμη φωτιά. Θα πετύχετε τη μείωση της θερμοκρασία απλώνοντας κι άλλο τη θράκα (τα γκρι/σταχτί κάρβουνα) ώστε να μειώσετε το ύψος της και να μη βρίσκονται τα τρόφιμα πολύ κοντά της.  Για να καταλάβετε ότι η θερμοκρασία είναι εντάξει, αρκεί να πλησιάσετε το χέρι σας: θα πρέπει να μπορείτε να το κρατήσετε εκεί 4-5 δευτερόλεπτα, πριν η ζέστη σας υποχρεώσει να το τραβήξετε.

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.