Αρχική Διατροφή Doctor Food Υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες γευμάτων που μεγιστοποιούν την απώλεια λίπους;

Υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες γευμάτων που μεγιστοποιούν την απώλεια λίπους;

0
Υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες γευμάτων που μεγιστοποιούν την απώλεια λίπους;

Για πρώτη φορά, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ καταδεικνύουν ότι οι αλλαγές στον προγραμματισμό των γευμάτων και μάλιστα χωρίς σχετική μείωση των θερμίδων διευκολύνουν την απώλεια κιλών και την καύση λίπους.

Για πρώτη φορά, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ καταδεικνύουν ότι οι αλλαγές στον προγραμματισμό των γευμάτων χωρίς σχετική μείωση των θερμίδων διευκολύνουν την απώλεια κιλών και την καύση λίπους.

Πρώτη φορά δοκιμή σε ανθρώπους. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του onmed.gr οι επιστήμονες διεξήγαγαν την πρώτη δοκιμή σε ανθρώπους στην οποία εφαρμόστηκε η μέθοδος του πρώιμου περιορισμού τροφοληψίας (early time restricted feeding – eTRF), με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι έχει θετική επίδραση στο αίσθημα του κορεσμού και στον ρυθμό καύσης του λίπους και των υδατανθράκων, οδηγώντας σε μείωση του σωματικού βάρους. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν κατά τις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της Εταιρείας Παχυσαρκίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Παχυσαρκίας 2016 και έλαβε χώρα στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ.

Η μέθοδος eTRF περιλαμβάνει διακοπή της τροφοληψίας από το απόγευμα και μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί, χωρίς να μειώνονται απαραιτήτως κατ’ αναλογία οι συνολικές θερμίδες που λαμβάνονται από τα γεύματα. «Η κατανάλωση τροφής αποκλειστικά και μόνο εντός ενός στενού χρονικού πλαισίου, μικρότερου από το σύνηθες, ενδεχομένως βοηθά στην απώλεια βάρους» αναφέρει η Κόρτνι Πίτερσον, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών διατροφής του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα.

8.00 π.μ. με 2 μ.μ. η καλύτερη ώρα. Σύμφωνα με την ίδια, η κλινική δοκιμή υπέδειξε ότι όταν λαμβάνεις κανείς γεύματα μεταξύ 8 το πρωί και 2 το μεσημέρι, και ακολουθεί 18ωρη νηστεία, οδηγείται σε λιγότερες αυξομειώσεις στα επίπεδα της πείνας σε σύγκριση με την τροφοληψία σε διάστημα 12ώρου, συγκεκριμένα μεταξύ 8 το πρωί και 8 το βράδυ.

Παλαιότερες δοκιμές σε πειραματόζωα έδειξαν ότι η μέθοδος eTRF οδηγεί σε μεγαλύτερη καύση του συσσωρευμένου λίπους και παράλληλα μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων.

Τα νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η παράλειψη του βραδινού γεύματος διευκολύνει την απώλεια βάρους, αν και θα πρέπει να πραγματοποιηθούν και άλλες αντίστοιχες δοκιμές προκειμένου να επιβεβαιωθεί με ασφάλεια η θεωρία πως τρώγοντας μόνο συγκεκριμένες ώρες τις ημέρας (και μάλιστα σε τόσο στενή ζώνη) επιταχύνουμε την απώλεια κιλών και λίπους. Για την ώρα, αυτό που κάνουν τα ευρήμτα είναι πως ενισχύουν με το δικό τους τρόπο την πάγια προτροπή των διαιτολόγων να μην τρώμε, και μάλιστα βαριά, αργά το βράδυ και να μην πέφτουμε ποτέ για ύπνο με γεμάτο στομάχι.

 

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!