Αρχική Ιστορίες Τα καλά της πόλης Η «Σκάντζα» άνοιξε στην Κηφισιά

Η «Σκάντζα» άνοιξε στην Κηφισιά

0
Η «Σκάντζα» άνοιξε στην Κηφισιά

Περιμέναμε υπομονετικά να γίνει η…. «Σκάντζα» η σωστή και να ανοίξει ένα μεζεδοπωλείο περιωπής στην Κηφισιά. Εκεί, απ’ την Τετάρτη 18/9, η ρακή, το ούζο και τα χαμόγελα ρέουν άφθονα.

Περιμέναμε υπομονετικά να γίνει η…. «Σκάντζα» η σωστή και να ανοίξει ένα μεζεδοπωλείο περιωπής στην Κηφισιά. Εκεί, απ’ την Τετάρτη 18/9, η ρακή, το ούζο και τα χαμόγελα ρέουν άφθονα.

Πες το ουζομεζεδοπωλείο, πες το ρακάδικο, πες το στέκι, όπως κι αν το πεις, η Σκάντζα άνοιξε για να συμπληρώσει ένα κομμάτι που έλειπε από την Κηφισιά: ένα φαγάδικο απροσποίητο, χαλαρό, με πολύ καλές πρώτες ύλες και φαγάκι μαγειρεμένο που σε κάνει να λες «γεια στα χέρια σας»! Τόσο απλά. Για να πηγαίνουμε με τα φιλαράκια μας, να καθόμαστε στο στενό δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και να μας φέρνουν μεζεκλίκια φτιαγμένα με προϊόντα που έχουν επιλεγεί μέσα από ένα απίθανο γευστικό… κάστινγκ από όλη την Ελλάδα.

Τι σφακιανόπιτες, τι κεφτεδάκια ζυμωμένα με ούζο και δυόσμο, τι κοτόπιτα σφολιάτα φοβερή, τι ντολμαδάκια-μπουκιές άπαιχτα. Αμ, εκείνοι οι κολοκυθοκεφτέδες, με το φρέσκο το κολοκυθάκι να κρατάει όλη τη δροσιά και τη γλυκύτητά του μέσα στο εξαίσιο, όσο-λεπτό-πρέπει φύλλο του… Στη λίστα έχει και σαλάτες δροσερές, κυρίως πιάτα από ψήστη που το ξέρει το «άθλημα», μα και γλυκά σπιτικά για να ολοκληρωθεί η ιστορία όπως πρέπει. Μαζί με αυτά, φτιάχνουν καθημερινά και 2-3 μαγειρευτά με ψαγμένα υλικά για να έχουμε συνεχώς και κάτι διαφορετικό να περιμένουμε… Και οι τιμές που είδαμε είναι πολύ φιλικές, γεγονός αξιοσημείωτο για τα δεδομένα της περιοχής. Με ανοιχτή, δροσερή αυλή και προσεγμένο εσωτερικό χώρο, όλα δείχνουν πως η Σκάντζα ήρθε για να μείνει -και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Α! Στα πλεονεκτήματα της Σκάντζας είναι ότι μέσα της κρύβει ένα μικρό παντοπωλείο με προϊόντα από διαλεγμένους Έλληνες  παραγωγούς με την σφραγίδα και την ποιότητα του iCook Greek! Για να μπορείτε να παίρνετε και για το σπίτι ό,τι σας άρεσε. Με τέτοια νέα, πώς να μην σκαντζάρεις;

info
Η Σκάντζα είναι ανοιχτή από το πρωί για καφέ και παρέα μέχρι το βράδυ για ουζοκατάνυψη και φαγάκι. Κάθε μέρα εκτός Δευτέρας.
Αγ. Δημητρίου 17, Κηφισιά, τηλ. 6944358515 – 6945331762

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com