Αρχική Ιστορίες Τα καλά της πόλης Όσα μας δίδαξε ο Master Chef 2

Όσα μας δίδαξε ο Master Chef 2

0
Όσα μας δίδαξε ο Master Chef 2

Και η αναζήτηση του επόμενου Έλληνα master-chef, κυρίες και κύριοι, αναβάλλεται επ’ αόριστον… Σέκος, ο τηλεθεατής.

Και η αναζήτηση του επόμενου Έλληνα master-chef, κυρίες και κύριοι, αναβάλλεται επ’ αόριστον… Σέκος, ο τηλεθεατής.
 
Με μια πιο-λακωνική-δε-γίνεται ανακοίνωση το Mega πριν από δυο βδομάδες περίπου ανακοίνωσε και επισήμως την αδιανόητη «παγκόσμια πρώτη» στην ιστορία της τηλεόρασης: ότι ο πιο πολυδιαφημισμένος διαγωνισμός τηλε-μαγειρικής, που καθήλωσε χιλιάδες τηλεθεατές στις οθόνες τους μέχρι τον Ημιτελικό του, δε θα έχει νικητή, λόγω «οικονομικών εκκρεμοτήτων» με τους –απλήρωτους εδώ και ένα χρόνο απ’ ό,τι λέγεται– τεχνικούς της σειράς. Το «σενάριο» περί της μη διεξαγωγής Τελικού κυκλοφορούσε αρκετές μέρες πριν στο διαδίκτυο, αλλά φάνταζε τόσο αστείο, που δεν θα έδινε κανείς περισσότερη σημασία απ’ ό,τι ενδεχομένως σε ένα «αποκλειστικό ρεπορτάζ» κάποιου μπλογκ με όνομα laspologio.blogspot, που έφτασε στο inbox του μέσω chain-mail…
Φαίνεται όμως ότι η πραγματικότητα ανταγωνίζεται ευθέως την τρολιά –και καμιά φορά τη νικάει κιόλας. Έτσι, λοιπόν, μπορούμε πλέον με ασφάλεια να συμπεράνουμε:
α. ότι οι ιθύνοντες του mega δε βρήκαν τρόπο να καλύψουν τα γυρίσματα του ενός και μοναδικού επεισοδίου (!) του Τελικού, του σημαντικότερου δηλαδή όλων των άλλων επεισοδίων που βρήκαν τρόπο να καλύψουν. Μα είναι δυνατόν; Είναι.
β. ότι η έννοια του «σεβασμού στον τηλεθεατή» αγνοείται μαζί με τον …επόμενο master chef –mega μου, σα να μην είσαι και πολύ δικό μου τελικά
γ. ότι μαζί με τους απλήρωτους τεχνικούς, στο χορό του δικαστικού αγώνα, μπαίνουν πλέον οι Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Λουκάκος και Δημήτρης Σκαρμούτσος, αφού και οι τρεις σεφ-κριτές αποφάσισαν να διεκδικήσουν στο δικαστήριο τα δεδουλευμένα τους –δεν κάνουμε διακρίσεις σε σταρ και ξεστάρ, όλοι απλήρωτοι!
δ. ότι κατά ένα περίεργο τρόπο μπορείς να έχεις χρήματα για να αγοράζεις, να γυρίζεις και να διαφημίζεις νέες σειρές (εγχώριες ή μη, αδιάφορο), ενώ ταυτόχρονα δεν έχεις χρήματα να πληρώσεις τις προηγούμενες
ε. ότι τα δάκρυα του Αριστοτέλη που απεχώρησε με την ατάκα «απογοήτευσα το κοινό» χύθηκαν άδικα – Όχι, αγόρι μου, υπερεκτίμησες, δεν ήσουν εσύ σε θέση να απογοητεύσεις το κοινό, άλλοι ήταν. Και μάλλον το πέτυχαν.
Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.