Αρχική Ιστορίες Ο Κοντιζάς, ο Προβελέγγιος, οι μυστηριώδεις αναρτήσεις και τα εγκαίνια

Ο Κοντιζάς, ο Προβελέγγιος, οι μυστηριώδεις αναρτήσεις και τα εγκαίνια

0
Ο Κοντιζάς, ο Προβελέγγιος, οι μυστηριώδεις αναρτήσεις και τα εγκαίνια

ATHEN’S NOISE | Τρίτη 17/12, στις 7 μ.μ.: Ο PROVELEGGIOΣ ανοίγει. Και δεν θα είναι αυτό που νομίζετε. #notarestaurant

ATHEN’S NOISE | Τρίτη 17/12, στις 7 μ.μ.: Ο PROVELEGGIOΣ ανοίγει. Και δεν θα είναι αυτό που νομίζετε. #notarestaurant

Όλα άρχισαν με το μυστηριώδες ποστ τις 11ης Σεπτεμβρίου στο Facebook του Nolan, του εστιατορίου όπου διαπρέπει ο πασίγνωστος κριτής του Master Chef, Σωτήρης Κοντιζάς και η ομάδα του. Αίσθηση και περιέργεια προκάλεσε μια φαινομενικά άσχετη με το εστιατόριο ανάρτηση: αφορούσε στον Έλληνα αρχιτέκτονα και πολεοδόμο, Αριστομένη Προβελέγγιο (1914-1999), μαθητή του Πικιώνη, ο οποίος έζησε μεγάλο διάστημα μεταξύ Αθήνας και Παρισιού λόγω των ιστορικών και κοινωνικών συγκυριών (Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και Δικτατορία), για να επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα το 1979. Το ποστ κατέληγε: «Σας μοιάζουν άσχετα όλα αυτά με το Nolan; Ίσως είναι. Ίσως, όμως, και όχι… Σύντομα θα ξέρετε. #nolanrestaurant #staytuned».

Στις 21 Νοεμβρίου ακολουθεί νέο τίζερ ποστ που φωτίζει τα πράγματα …μπερδεύοντάς τα: «Θα ανοίξει αύριο, μεθαύριο, τα Χριστούγεννα, προχθές. Θα έχει πίτσα, θα έχει κοκτέιλ, όχι θα έχει σούσι, θα κάνει μπάρμπεκιου, μα θα είναι μπαρ, θα παίζει heavy metal, θα βγαίνουν δράκοι από το πατάρι. Θα το λένε Allen, θα το λένε Fincher, θα το λένε Kenzi, δε θα έχει όνομα, θα έχει ένα σύμβολο σαν τον καλλιτέχνη παλαιότερα γνωστό ως Prince. Υπομονή. Λίγο έμεινε. Θα τα μάθετε όλα». 

Στις 28 Νοεμβρίου νέο τιζεράκι αποκαλύπτει τουλάχιστον το όνομα: Proveleggios!

Σήμερα τα εγκαίνια του εστιατορίου που δεν θα είναι εστιατόριο. Η ημερομηνία του νέου εγχειρήματος του Σωτήρη Κοντιζά ανακοινώνεται την προηγούμενη Τετάρτη. Το χάσταγκ #notarestaurant κάνει την εμφάνισή του. Τι θα είναι τελικά το-εστιατόριο-που-δεν-είναι-εστιατόριο;

Μια απάντηση δίνουν οι ίδιοι οι δημιουργοί: «Φανταστείτε μια ομάδα μαγείρων που τους δίνεις το χώρο και τα υλικά να πειραματιστούν, να καταπιαστούν με συνταγές και πρώτες ύλες. Και σε αυτό το χώρο βάζεις και καλεσμένους. Ανθρώπους που όχι μόνο θέλουν να φάνε, αλλά να γίνουν μέρος της διαδικασίας. Να δοκιμάζουν το αποτέλεσμα, να μπλέκονται στα πόδια των μαγείρων, να τρώνε και να πίνουν ως μέρος ενός εν εξελίξει project φαγητού. Όπως ακριβώς ο αρχιτέκτονας Αριστομένης Προβελέγγιος που σχεδίασε τη δεκαετία του ‘20 το κτίριο που μας στεγάζει, ο οποίος δεν έχτιζε απλώς σπίτια αλλά σκεφτόταν πάνω στον τόπο, ο PROVELEGGIOΣ δεν θέλει μόνο να φτιάχνει φαγητό: θέλει να σκέφτεται πάνω σε αυτό»… Αν μη τι άλλο ακούγεται ενδιαφέρον.

Proveleggios: Παραμυθιάς 11, Αθήνα, Τ. 2105234749

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!