Αρχική Ιστορίες «Κουκούμαβλος» τέλος – Δεν ξανανοίγει το θρυλικό εστιατόριο της Σαντορίνης

«Κουκούμαβλος» τέλος – Δεν ξανανοίγει το θρυλικό εστιατόριο της Σαντορίνης

0
«Κουκούμαβλος» τέλος – Δεν ξανανοίγει το θρυλικό εστιατόριο της Σαντορίνης

EATING OUT |  O Νίκος Πουλιάσης -ο σεφ που γέννησε τον «Κουκούμαβλο» πριν 30 χρόνια- πήρε τη δύσκολη απόφαση να το κλείσει. 

EATING OUT |  O Νίκος Πουλιάσης -ο σεφ που γέννησε τον «Κουκούμαβλο» πριν 30 χρόνια- πήρε τη δύσκολη απόφαση να το κλείσει. 

Ο θρυλικός «Κουκούμαβλος» δεν θα ξανανοίξει τη νέα σεζόν στη Σαντορίνη. Ύστερα από 30 χρόνια δημιουργικής πορείας και λόγω των πολύ δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζουν τα εστιατόρια αυτού του είδους στα Φηρά, ο Νίκος Πουλιάσης -ο σεφ που τον γέννησε- πήρε τη δύσκολη απόφαση να το κλείσει. 

«Ο «Κουκούμαβλος» άνοιξε στην Οία τον Οκτώβριο του 1989 και έγινε θρύλος εκείνα τα χρόνια στη Σαντορίνη. Τα ελάχιστα τραπέζια του ήταν περιζήτητα και δυσεύρετα» θυμάται ο Δημήτρης Αντωνόπουλος του Αθηνοράματος. «Η μεγάλη πίεση του κόσμου οδήγησε τον Πουλιάση να μεταφέρει το εστιατόριο στα Φηρά όπου δημιούργησε μια ρομαντική φωλιά κάτω από τα σταυροθόλια ενός όμορφου καπετανόσπιτου με φοβερή θέα στην Καλντέρα, μέχρι που το 2016 ανέβηκε σε άλλο χώρο πάνω στο φρύδι των Φηρών». 

Ως αυτοδίδακτος καλλιτέχνης μιας πολύ ιδιαίτερης γαστρονομικής τάσης, που σίγουρα δεν απευθυνόταν σε όλους τους …ουρανίσκους ούτε σε όλα τα βαλάντια, ο Νίκος Πουλιάσης ανέπτυξε το δικό του γευστικό ιδίωμα, με παράτολμους και πρωτόγνωρους συνδυασμούς υλικών και ευρηματική ελληνοπρέπεια που κέρδισε τους ειδικούς της γεύσης.

Η μπαρόκ, όπως χαρακτηρίζεται, κουζίνα του είχε πιάτα σαν τις εμβληματικές καραβίδες με σάλτσα λευκής σοκολάτας με λάιμ, τζίντζερ και καρπάτσιο πράσινου μήλου, φάβα-βελούδο με μους ξινών δαμάσκηνων, φρουτώδη πικράδα βύσσινων και καβουρντισμένα αμύγδαλα. Όσο για τα λυκά του, έφτιαχνε από τιραμισού με ψητή μελιτζάνα σε σάλτσα λευκής σοκολάτας και λάδι δεντρολίβανου μέχρι παγωτό από κατσικίσιο γάλα, σιρόπι ξιδιού – κόκκινου κρασιού με τζίντζερ και μπούκοβο.

ΠΗΓΗ: Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com