Αρχική Ιστορίες Κινούμαστε και μας αρέσει!

Κινούμαστε και μας αρέσει!

0
Κινούμαστε και μας αρέσει!

Από αυτό τον Οκτώβριο, οι δήμοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ θέτουν σε εφαρμογή τη νέα θεματική του ενότητα «Κινούμαστε και μας αρέσει!», παροτρύνοντας τους μικρούς δημότες να ξεκολλήσουν από TV, υπολογιστές, ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Aπό αυτό τον Οκτώβριο, οι δήμοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ θέτουν σε εφαρμογή τη νέα θεματική του ενότητα «Κινούμαστε και μας αρέσει!», παροτρύνοντας τους μικρούς δημότες να ξεκολλήσουν από TV, υπολογιστές, ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Ο σημερινός σύγχρονος και κατά κόρον καθιστικός τρόπος ζωής, επηρεάζει όχι μόνο την υγεία των ενηλίκων αλλά και αυτή των παιδιών συμβάλλοντας και στην αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας. Λιγότερο χρόνο μπροστά σε οθόνες και περισσότερη κίνηση συμβουλεύει το ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, προτρέποντας τα παιδιά να κλείσουν τις οθόνες, να βγουν έξω, να παίξουν με τους φίλους τους, να βγάλουν βόλτα το σκύλο, να βοηθήσουν τους γονείς σε σωματικές εργασίες εν είδει παιχνιδιού, να μαστορέψουν ή απλά να παίξουν με τα παιχνίδια τους… Μικρές μόνο αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά!

paidiatrofi in

Οι τοπικές ομάδες του προγράμματος προετοιμάζουν και αρκετές συλλογικές δράσεις, όπως αγώνες μπάσκετ με τη συμμετοχή γονέων και παιδιών, φεστιβάλ κίνησης, περιπάτους στην πόλη, δημιουργία επιδαπέδιων παιχνιδιών κίνησης σε σχολικές αυλές και πολλά άλλα. Η δε αφίσα της ενότητας με κεντρικό μήνυμα «Κινούμαι, τρέχω, παίζω τουλάχιστον 60 λεπτά τη μέρα» αναρτάται σε κομβικά σημεία του δήμου και το σχετικό φυλλάδιο διανέμεται στις οικογένειες.

Info Μέσα από την ιστοσελίδα του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ (www.paideiatrofi.org) μπορείτε να μαθαίνετε όλα τα νέα που αφορούν στο πρόγραμμα και την εφαρμογή της νέας του θεματικής ενότητας, αλλά και τα προγράμματα που αφορούν την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, από την οποία -όπως ήδη θα γνωρίζετε- υποφέρει αρκετά η Ελλάδα.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.