Αρχική Ιστορίες Χρυσοί Σκούφοι 2020: Τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας – Ποιοι πρώτευσαν

Χρυσοί Σκούφοι 2020: Τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας – Ποιοι πρώτευσαν

0
Χρυσοί Σκούφοι 2020: Τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας – Ποιοι πρώτευσαν

PLANET FOOD | Οι Χρυσοί Σκούφοι 2020 -ένας θεσμός που μετράει ήδη 27 χρόνια- απονεμήθηκαν για άλλη μια φορά στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με 70 βραβεύσεις, διάσημους καλεσμένους και δυναμικό παρών από τον πολιτικό κόσμο.

PLANET FOOD | Οι Χρυσοί Σκούφοι 2020 -ένας θεσμός που μετράει ήδη 27 χρόνια- απονεμήθηκαν για άλλη μια φορά στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με 70 βραβεύσεις, διάσημους καλεσμένους και δυναμικό παρών από τον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο.

Το κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι διατήρησε την πρωτιά του ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας συγκεντρώνοντας δύο Σκούφους και την υψηλότερη βαθμολογία με απόσταση ενός βαθμού (17/20) από τα επόμενα τέσσερα εστιατόρια, που μοιράστηκαν τη δεύτερη θέση με ισοβαθμία (όλα τους συγκέντρωσαν 16/20 βαθμούς).

Τα τρία βρίσκονται στην Αθήνα και είναι το «Botrini’s» με σεφ-ιδιοκτήτη και πάλι τον Μποτρίνι, η «Σπονδή» με σεφ τον Άγγελο Λάντο και το «Varoulko Seaside» του Λευτέρη Λαζάρου, και ένα στη Χαλκιδική, το «Fresco» του Sani Resort με σεφ τον Νίκο Παπαστεργίου και σύμβουλο σεφ (μαντέψτε!) τον Έκτορα Μποτρίνι.

Συνολικά 28 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο. Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα επίπεδα βράβευσης του θεσμού των Χρυσών Σκούφων είναι: «Τρεις Χρυσοί Σκούφοι» (δεν τους έχει κατακτήσει κανένα εστιατόριο στα 27 χρόνια του θεσμού), «Δύο Χρυσοί Σκούφοι» και «Ένας Χρυσός Σκούφος», ενώ από φέτος καθιερώθηκε και ένα τέταρτο επίπεδο με την τιμητική διάκριση Top Notch στα πολύ καλά εστιατόρια της Ελλάδας που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αξιολογηθούν με το πολυπόθητο 15/20 για να βραβευτούν με Χρυσό Σκούφο, αλλά είναι πολύ κοντά. Ουσιαστικά πρόκειται για εστιατόρια που έχουν βαθμολογηθεί από 14,25/20 έως και 14,90/20. Για το 2020 με τη διάκριση Top Notch βραβεύτηκαν 39 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα.

Οι Χρυσοί Σκούφοι του θεσμού του Αθηνοράματος απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με 70 βραβεύσεις, διάσημους καλεσμένους και δυναμικό παρών από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Επίτιμος καλεσμένος και γαστρονομικό πρόσωπο της βραδιάς ήταν ένας από τους καλύτερους σεφ στον κόσμο, ο Mauro Colagreco, ο οποίος τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Τη βραδιά παρουσίασε ο γνωστός δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com