Αρχική Ιστορίες Food Stories Ο masterchef Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο μουσακάς της Γιαννακοπούλου

Ο masterchef Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο μουσακάς της Γιαννακοπούλου

0
Ο masterchef Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο μουσακάς της Γιαννακοπούλου

FOOD STORIES | Τι σχέση έχουν οι πολιτικοί μας με την κουζίνα και ποια φαγητά προτιμούν

FOOD STORIES | Τι σχέση έχουν οι πολιτικοί μας με την κουζίνα και ποια φαγητά προτιμούν

Στην απονομή των «Χρυσών Σκούφων» του Αθηνοράματος δεν έδωσαν το «παρών» μόνο οι κορυφαίοι Έλληνες σεφ. Η τελετή βράβευσης των ελληνικών εστιατορίων έχει εξελιχθεί σε event του οποίου η ακτινοβολία ξεπερνάει τις επαγγελματικές κουζίνες και απλώνεται στα… σαλόνια της show biz, των επιχειρήσεων και της πολιτικής. Έτσι, στη φετινή απονομή ήταν παρόντες πέρα από τα αναμενόμενα celebrities, και αρκετοί πολιτικοί πρώτης γραμμής. 

Πολιτικοί και μαγειρική

Στις αναπόφευκτες δημοσιογραφικές ερωτήσεις αν μαγειρεύουν, πόσο συχνά και ποια πιάτα τους αρέσουν, οι πολιτικοί μάς εξέπληξαν. Απάντησαν στην τηλεοπτική κάμερα του OPEN TV ακομπλεξάριστα και μακριά από τα κλισέ των image makers. Σαφώς αυτός που αναδείχτηκε… masterchef της βραδιάς ήταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και πανεπιστημιακός καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας επέδειξε για μια ακόμα φορά τη μεγάλη ευχέρειά του στο εγγλέζικο χιούμορ, δηλώνοντας: «Είμαι καλύτερος μάγειρας παρά οικονομολόγους» -κάτι με το οποίο μάλλον θα συμφωνούσαν οι Γιάννης Στουρνάρας και Χρήστος Σταϊκούρας. Εκεί όμως που ο κ. Τσακαώτος έδειξε κανονικό attitude σεφ ήταν όταν δήλωσε πλήρης αυτοπεποίθησης ότι μαγειρεύει με επιτυχία «ινδική, ιταλική και γαλλική κουζίνα». Να σημειωθεί ότι δεν έκανε καμία αναφορά στη βρετανική κουζίνα -η οποία κατά τους Γάλλους βέβαια απλώς δεν υπάρχει.

Οι ειλικρινείς

Καλή εντύπωση δημιούργησε ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε με ειλικρίνεια ότι έχει να μαγειρέψει από όταν ήταν φοιτητής και γεύεται όσα φτιάχνει η γυναίκα του. Αξιοσημείωτο επίσης ότι δήλωσε την  προτίμησή του στην ασιατική κουζίνα και όχι στην ελληνική όπως θα επέτασσε το πρωτόκολλο του πολιτικού κομφορμισμού. Το αγαπημένο φαγητό του κ. Πέτσα πάντως αν ειναι ελληνικό είναι κάτι παραδοσιακό, όπως το παστίτσιο.

Ειλικρινής και ο Παύλος Χρηστίδης του ΚΙΝΑΛ που δήλωσε «την αλήθεια και όχι αυτό που πρέπει να πω», δηλαδή ότι μαγειρεύει «μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις». Ο κ. Χρηστίδης έκανε… like στην ελληνική και την ιταλική κουζίνα, ειδικά για τα ζυμαρικά της.

Εξίσου ειλικρινής η Κατερίνα Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ που στην κάμερα του ΣΚΑΪ εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε ότι κρατάει αποστάσεις από την… κουζίνα: «Δεν μαγειρεύω συχνά, γι’ αυτό και δεν έχω κάψει φαγητό» είπε χαρακτηριστικά.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου του ΚΙΝΑΛ έδειξε να έχει σοβαρή σχέση με τη μαγειρική, βαθμολογώντας τις σχετικές ικανότητές με 7 στα 10. Η κ. Γιαννακοπούλου εξομολογήθηκε επίσης ότι ο μουσακάς της βγαίνει λίγο λαδερός, πράγμα που αποδεικνύει ότι η βουλευτική ασυλία σταματάει στην πόρτα της κουζίνας. Μπροστά στις κατσαρόλες και τα ταψιά είμαστε όλοι εξίσου ευάλωτοι.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.