Αρχική Ιστορίες Ένα BOX γεμάτο λιχουδιές

Ένα BOX γεμάτο λιχουδιές

0
Ένα BOX γεμάτο λιχουδιές

Γεύσεις αυθεντικές (κάποιες ξεχασμένες απ’ την Ελλάδα του παππού και της γιαγιάς), αλλά και εξαιρετικές νοστιμιές απ’ τη Σκοτία, την Τοσκάνη, την Προβηγκία, φώλιασαν με περισσή αγάπη σε ένα τόσο δα …Κουτί, στην αγορά του Βύρωνα.

Γεύσεις αυθεντικές (κάποιες ξεχασμένες απ’ την Ελλάδα του παππού και της γιαγιάς), αλλά και εξαιρετικές νοστιμιές απ’ τη Σκοτία, την Τοσκάνη, την Προβηγκία, φώλιασαν με περισσή αγάπη σε ένα τόσο δα …Κουτί, στην αγορά του Βύρωνα.

Στην αγορά του Βύρωνα, συνοικία φτιαγμένη από από Μικρασιάτες, που έφεραν μαζί τους  γεύσεις και αρώματα φτιαγμένα για τους μερακλήδες της εποχής, τα τελευταία χρόνια έχουμε το δικό μας σύγχρονο γαστρονομικό …κουτί. Το BOX. Εδώ και 5 περίπου χρόνια μας ταξιδεύει γευστικά στα καλύτερα γαστρονομικά σημεία της Ελλάδας & της Ευρώπης. Χίος, Λακωνία, Λήμνος, Εύβοια, Κρήτη, νησιά του Αιγαίου, αλλά και Σκοτία, Τοσκάνη, Piemonte, Προβηγκία είναι λίγοι από τους εκλεκτούς προορισμούς που επισκέφτηκε το BOX και φύλαξε τα καλούδια τους για μας μέσα στις γυάλες, τα βαζάκια, τα κουτάκια και τις μπουκάλες του.

Αναζητώντας καλό και ποιοτικό φαγητό, οι άνθρωποι του ΒΟΧ ανακάλυψαν τους μεζέδες της η Αύρας Πανουσοπούλου (Γιαμ!), εντυπωσιαστήκαν με τη  δεξιοτεχνία της οικοτεχνίας Φιλύρα, ξεχώρισαν τον οπωρώνα με τα εσπεριδοειδή της Citrus στη Χίο που γίνονται γλυκό υπό τους ήχους κλασσικής μουσικής, καμάρωσαν τις πρώτες προσπάθειες της νεαρής «Μαρμελίζα» στη Νάουσα να φτιάξει μαρμελάδες & γλυκά από τα εξαιρετικά φρούτα της περιοχής, αγάπησαν την  ποιότητα και τη γεύση των μελιών του «Μελίγυρις»… Όλα αυτά μαζί με τη  στραγγιστή τομάτα (με παλιούς σπόρους) της Καρδίτσας, τον τόνο Αλοννήσου, τα φασόλια Πρεσπών, το ελαιόλαδο Μεσσηνίας & Λακωνίας, το αλάτι Μεσολογγίου, τις  αγκινάρες Τήνου και αμέτρητες άλλες γεύσεις ελληνικές –κάποιες πολύ ξεχασμένες- μας τα έφεραν στον Βύρωνα, μαζί με εξαιρετικά κρασιά και αποστάγματα. Ύστερα έφυγαν για τα ξένα και γύρισαν με χειροποίητη lemon curd (κρέμα λεμονιού) αγγλικής οικοτεχνίας,  υπέροχες pesto και τα χειροποίητα ζυμαρικά της γειτονικής Ιταλίας, τραγανές waffles και πραλίνες του Βελγίου, αγγλικές chutney, καφέδες , κακάο, ζάχαρες & αλάτια εξαιρετικής ποιότητας & σπανιότητας της γαλλικής Quai sud . Και η λίστα τους όλο και μεγάλωνε… Πού έφτασε; θα το ανακαλύψετε με μια επίσκεψη!

Info
BOX: Κυδωνιών 36, Βύρωνας, τηλ.: +30 210 7600 279, e-mail: [email protected] www.box-gourmet.gr/j25/

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com