Αρχική Ιστορίες Food Stories Αμοργιανά πιταράκια και ρακές στο Μαύρο Γάτο στου Ψυρρή

Αμοργιανά πιταράκια και ρακές στο Μαύρο Γάτο στου Ψυρρή

0

Με τις δεκάδες τάχα μου δήθεν γκλαμ καφετέριες της ανάπλασης και τις ρεμπετο-ταβέρνες με τον κράχτη να υποχωρούν σταδιακά, η γοητευτική γειτονιά βαίνει τελευταία όλο και περισσότερο προς το …ανθρωπινότερο. Το καφενείο-μεζεδοπωλείο Μαύρος Γάτος ανήκει στα μέρη που θυμίζουν τον Ψυρρή που αγαπάμε.

mavros gatos2.jpg

Με τις δεκάδες και καλά γκλαμ καφετέριες και τις ρεμπετο-ταβέρνες με τον κράχτη να υποχωρούν σταδιακά, η γοητευτική γειτονιά βαίνει τελευταία όλο και περισσότερο προς το …ανθρωπινότερο. Το καφενείο-μεζεδοπωλείο Μαύρος Γάτος ανήκει στα μέρη που θυμίζουν τον Ψυρρή που αγαπάμε.

Και κινάς για την «Αυλή» και δε βρίσκεις τραπέζι (κλασικά) και μετά λες τι να κάνω, ας χωθώ βαθύτερα στου Ψυρρή, γιατί τώρα που πάρκαρα πού να ξεπαρκάρω, αλλά είσαι κι λίγο εκνευρισμένος, αφού μια ρακή ήθελες να πιεις ο άνθρωπος και να τσιμπολογήσεις κανά μεζέ κουβεντιάζοντας με την παρέα σου και τελικά σε τρων τα μαύρα φίδια πως θα βρεθείς σε καμιά ταβέρνα τύπου αθάνατο-μοναστηράκι με μια μοσχαρίσια μπροστά σου και ένα κονσερβολάιβ λαϊκό πρόγραμμα μες στο αυτί σου…

mavros gatos 3-600.jpg

Λοιπόν, σου έχω καλά νέα, αν έχεις να κατέβεις καιρό κέντρο -και ειδικά στη γειτονιά. Μες στις παράπλευρες απώλειες της κρίσης, «χάσαμε» και κάμποσα δηθενομάγαζα που κλείσανε, με αποτέλεσμα στη νέα της φάση η περιοχή του Ψυρρή να μετατρέπεται σε μια σαφώς πιο ανθρώπινη εκδοχή του εαυτού της. Μια (απ’ τις πολλές) καλή ιδέα είναι να κινηθείς προς τον Μαύρο Γάτο, το μικρό ρακάδικο-μεζεδάδικο που έχει για «κήπο» το σχετικά ήσυχο δρομάκι της Ναυάρχου Αποστόλη.

Τραπεζάκια καφενείου στο πεζοδρόμιο της εισόδου και στο αντικριστό, σούπερ αμοργιανά πιταράκια στο τηγάνι και φάβα παντρεμένη, ωραίος καγιανάς, χεράτες «αλοιφές» (τυροκαυτερές, μελιτζανοσαλάτες και τα δέοντα), δροσερή μαϊντανοσαλάτα, κολοκυθοκεφτέδες μες στα αρώματα, τηγανιές ξεγυρισμένες, αλλά και χταποδάκι.

To τσίπουρο και η ψημένη ρακή ρέει σε αφθονία και οι τιμές στο τέλος  άκρως αποδεκτές. Θες τίποτε άλλο; Α, ναι, γλυκό. Τι λες για τσουρέκι με τέλειο παγωτό καϊμάκι, περιχυμένο με βύσσινο;

Info
Τι; Μαύρος Γάτος –Καφενείο, Ρακάδικο, Μεζεδοπωλείο
Πού; Ναυάρχου Αποστόλη 4, Ψυρρή, 210 3245073

mavros gatos600.jpg

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.