Αρχική Food Stories Meet the Greeks - Ταξίδι Τα 4 κορυφαία στο φαγητό ελληνικά νησιά κατά τον LonelyPlanet

Τα 4 κορυφαία στο φαγητό ελληνικά νησιά κατά τον LonelyPlanet

0
Τα 4 κορυφαία στο φαγητό ελληνικά νησιά κατά τον LonelyPlanet

Τέσσερα ελληνικά νησιά μνημονεύει ο παγκοσμίως διάσημος ταξιδιωτικός οδηγός LonelyPlanet, ως κορυφαία επιλογή στο να εντάξουν τον επισκέπτη στην ελληνική γαστρονομική κουλτούρα. Δείτε ποια.

Τέσσερα ελληνικά νησιά μνημονεύει ο διάσημος ταξιδιωτικός οδηγός LonelyPlanet, ως κορυφαία επιλογή στο να εντάξουν τον επισκέπτη στην ελληνική γαστρονομική κουλτούρα. Σε ευρύτερο άρθρο του με τίτλο «Πρώτη φορά στην Ελλάδα: 10 κορυφαίες εμπειρίες» (First time Greece: top 10 experiences) στο πεδίο του φαγητού σημειώνει τα εξής:

«Δεν θα έχετε ζήσει την ελληνική ζωή, και σίγουρα δεν θα έχετε αποκτήσει εμπειρία ελληνικού καλοκαιριού, έως ότου βρεθείτε να συμμετέχετε στο “μεγάλο γεύμα”. Ιδανικά, θα πρόκειται για ένα τραπέζι γεμάτο από φίλους και μέλη της οικογένειας, αλλά (σ.σ. λειτουργεί) ακόμη και με μικρότερη παρέα…». Έτσι λοιπόν ο ταξιδιωτικός οδηγός προτρέπει τον επισκέπτη να διαλέξει ένα ταβερνάκι, ιδανικά παραθαλάσσιο, και να απολαύσει την εμπειρία των υπαίθριων ελληνικών γευμάτων.

Επευφημεί τα ατέλειωτα «απογευματινά ουζάκια» και τις ποικιλίες από μεζεδάκια που τα συντροφεύουν (κεφτεδάκια, κολοκυθοκεφτέδες, χταπόδι στα κάρβουνα, ταραμοσαλάτα), την αλεγκρία και τη χαρά της όλης φάσης με την οποία τίποτα δε συγκρίνεται. Ως κορυφαία ελληνικά νησιά για τέτοιου είδους γαστρονομικές εμπειρίες το άρθρο μνημονεύει τη Λέσβο (Μυτιλήνη), την Κέρκυρα, την Κρήτη και την Τήνο.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!