Αρχική Διατροφή Doctor Food Πρωταγωνιστές του οικονομικού και υγιεινού τραπεζιού

Πρωταγωνιστές του οικονομικού και υγιεινού τραπεζιού

0
Πρωταγωνιστές του οικονομικού και υγιεινού τραπεζιού

Δεν είναι υποχρεωτικό ούτε να κακοτρώμε ούτε να παχαίνουμε λόγω …οικονομικής κρίσης. Το κοτόπουλο. οι σραδέλες, τα φρέσκα λαχανικά και φυσικά τα όσπρια στηρίζουν σε εβδομαδιαία βάση το low budget τραπέζι με υγιεινό και απολαυστικό τρόπο.

Δεν είναι υποχρεωτικό ούτε να κακοτρώμε ούτε να παχαίνουμε λόγω …οικονομικής κρίσης. Το κοτόπουλο. οι σραδέλες, τα φρέσκα λαχανικά και φυσικά τα όσπρια στηρίζουν σε εβδομαδιαία βάση το low budget τραπέζι με υγιεινό και απολαυστικό τρόπο.

«Ενώ το αναμενόμενο την εποχή της λιτότητας είναι όσοι υπόκεινται σε αυτήν να αδυνατίζουν, παραδόξως παρατηρείται το αντίθετο. Οι άνθρωποι παίρνουν βάρος επειδή καταφεύγουν σε αυξημένη χρήση λιπαρών αλλά και δημητριακών, διατροφικές ομάδες εύκολα προσεγγίσιμες οικονομικά» σχολιάζει στο tovima.gr η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Αννα Κόμπου. Οπως αναφέρει, η έλλειψη γνώσης γύρω από τη σωστή διατροφή αλλά και το αίσθημα κούρασης μετά τα εξαντλητικά ωράρια στη δουλειά είναι μερικές από τις αιτίες που πολλοί δεν καταφεύγουν στο σπιτικό φαγητό. «Ομως» σημειώνει «τα πατατάκια είναι πιο ακριβά και σαφώς πιο ανθυγιεινά από ό,τι μια γευστική και θρεπτική χωριάτικη σαλάτα».

Ποια είναι τα τρόφιμα που σύμφωνα με τη διατροφολόγο μπορούμ να βασίσουμε τη διατροφή μας χωρίς να επιβαρύνουμε ούτε το πορτοφόλι μας ούτε την υγεία και τη σιλουέτα μας:

Κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας: Το κόκκινο κρέας εκτός από ακριβότερο είναι και επιβαρυντικό για την υγεία μας και δεν πρέπει να καταναλώνεται συχνότερα από 1 φορά ανά 10 ημέρες. Αντί αυτού λαμβάνουμε την πρωτεΐνη από το κοτόπουλο και άλλα πουλερικά και τα αυγά που μπορούν να καταναλώνονται σε εβδομαδιαία βάση.

Σαρδέλες: Τα ψάρια είναι πολλαπλώς ωφέλιμα για τον οργανισμός αλλά τα αποφεύγουμε γιατί είναι ακριβά. Αυτό όμως δεν ισχύει για τις σαρδέλες! Ένα πάμφθηνο ψαράκι, που τις διατροφικές αρετές του και τον πλούτο του σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά ζηλεύουν πολλοί πανάκριβοι …συγγενείς του.

Φρέσκα λαχανικά: Αν κάποια ακριβότερα φρούτα από τα φρέσκα λαχανικά μας επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, απλώς επιλέγουμε περισσότερα φρέσκα λαχανικά. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, υπάρχει τέτοια ποικιλία, που μπορούμε να σκαρφιστούμε πολλά υγιεινά μαγειρέματα μαζί τους
   
Οσπρια: Είναι ίσως η πιο οικονομική διατροφική ομάδα και πρέπει να καταναλώνονται δύο ως τρεις φορές την εβδομάδα. Οι σαλάτες οσπρίων είναι νόστιμη καλοκαιρινή επιλογή.

Σε ό,τι αφορά τα δημητριακά η διατροφολόγος προειδοποιεί να μη στηρίζουμε το τραπέζι μας στις πολυεπεξεργασμένες εκδοχές τους (τορτελίνια, μπισκότα κ.λπ.) αλλά να προτιμούμε τα ολικής άλεσης (κριθαρένια παξιμάδια, μαύρο ψωμί κ.λπ.)

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!