Αρχική Ιστορίες Food Stories Στη Σαντορίνη για τη Βεντέμα, το πανηγύρι των σταφυλιών

Στη Σαντορίνη για τη Βεντέμα, το πανηγύρι των σταφυλιών

0
Στη Σαντορίνη για τη Βεντέμα, το πανηγύρι των σταφυλιών

ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ | «Χρυσή ευκαιρία για τους Έλληνες να επισκεφτούν φέτος τη Σαντορίνη» με αφορμή τις γιορτές του τρύγου, αναφέρει η αντιδήμαρχος του νησιού

ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ | «Χρυσή ευκαιρία για τους Έλληνες να επισκεφτούν φέτος τη Σαντορίνη» με αφορμή τις γιορτές του τρύγου, αναφέρει η αντιδήμαρχος του νησιού

Πρόσκληση στους Έλληνες να γνωρίσουν το οινοτουριστικό προϊόν της Σαντορίνης, απευθύνει η αντιδήμαρχος του νησιού Σοφία Κίτσου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Βόλτα στην Ελλάδα» στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η κ. Κίτσου τονίζει ότι το επόμενο διάστημα η Σαντορίνη θα καλέσει τους συμπατριώτες μας να συμμετάσχουν στη Βεντέμα και να γίνουν μέρος της ιστορίας του νησιού για εφέτος.

Βεντέμα είναι η εποχή της συγκομιδής των σταφυλιών, που όλο το νησί ζει στον παλμό της.

Κατάλοιπο της φραγκολεβαντίνικης επιρροής στη Σαντορίνη, η λέξη «βεντέμα» σημαίνει κατ’ ουσίαν τρύγος. Τους περασμένους αιώνες η Βεντέμα ήταν αφορμή για γιορτή και γλέντι μετά την κοπιαστική δουλειά του τρυγίσματος.

Σ’ αυτό το πανηγύρι των σταφυλιών που κάποτε ήταν θεσμός, φέτος η δημοτική αρχή του προσδίδει την εξωστρέφεια που απαιτείται για να προσελκύσει επιπλέον εγχώριους επισκέπτες, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο.

Η κ. Κίτσου θεωρεί πως είναι μια «χρυσή ευκαιρία για να επισκεφτεί κανείς τη Σαντορίνη» και υπογραμμίζει ότι πρόκειται για έναν ελληνικό προορισμό που ικανοποιεί όλα τα βαλάντια.

Την ίδια στιγμή, η αντιδήμαρχος του νησιού εστιάζει στην επόμενη ημέρα και ήδη ετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά. Άλλωστε, όπως τονίζει, η Σαντορίνη λόγω τουρισμού έχει πολύ μεγάλη συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας και, όπως σημειώνει, «όταν η Σαντορίνη πάει καλά», οι εργαζόμενοι της που προέρχονται από όλες τις γωνιές της Ελλάδας στηρίζουν όλη τη χώρα. 

Οι επαγγελματίες του νησιού είναι σε πλήρη ετοιμότητα για τη φετινή χρονιά, με τη ζήτηση να είναι αυτή που θα καθορίσει το άνοιγμα καταλυμάτων και λοιπών επαγγελματικών χώρων.

Σε πλήρη εξέλιξη ωστόσο είναι και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών του νησιού, με την κ. Κίτσου να δηλώνει ότι αυτές θα δώσουν την προστιθέμενη αξία για την ορθή διαχείριση των τουριστικών ροών.

Η Σαντορίνη, σε αντίθεση με αυτά που ακούγονταν στο παρελθόν, όπως λέει, «δεν έχει πρόβλημα με τον κορεσμό, από τις μεγάλες τουριστικές ροές, αλλά τα προβλήματα που υπήρχαν στο παρελθόν προέρχονταν από την κακή διαχείριση αυτών». 

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.