Αρχική Διατροφή Doctor Food Σοκολάτα, κρασί, επεξεργασμένα κρέατα εξετάζονται ως ύποπτοι για πυροδότηση ημικρανιών

Σοκολάτα, κρασί, επεξεργασμένα κρέατα εξετάζονται ως ύποπτοι για πυροδότηση ημικρανιών

0
Σοκολάτα, κρασί, επεξεργασμένα κρέατα εξετάζονται ως ύποπτοι  για πυροδότηση ημικρανιών

Νέα αμερικανική έρευνα που δημοσίευσε ο Guardian συνδέει αυτό το είδος ενοχλητικών πονοκεφάλων με τη σοκολάτα, το κρασί και τα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα.

Νέα αμερικανική έρευνα που δημοσίευσε ο βρετανικός Guardian συνδέει αυτό το είδος ενοχλητικών πονοκεφάλων με τη σοκολάτα, το κρασί και τα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα.

Κατά την έρευνα αυτή διαπιστώθηκε ότι όσοι εκ των συμμετεχόντων έπασχαν από ημικρανίες διέθεταν στο στόμα και στο έντερό τους περισσότερους μικροοργανισμούς απ’ αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τη διάσπαση των νιτρικών αλάτων. Όταν τα νιτρικά άλατα διασπώνται από τα βακτήρια στο σώμα, μετατρέπονται σε νιτρικό οξείδιο στο αίμα, το οποίο διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Αυτό πιθανώς εξηγεί γιατί ορισμένες τροφές φαίνεται να λειτουργούν ως έναυσμα για τις ημικρανίες. Η σοκολάτα, κάποια κρασιά και τα πολυεπεξεργασμένα κρέατα των αλλαντικών που περιέχουν νιτρικά άλατα έχουν μπει στο στόχαστρο των επιστημόνων ως ύποπτοι, αλλά τα στοιχεία δεν επαρκούν ακόμη για καταδίκη… Σύμφωνα με τον Antonio Gonzalez, επικεφαλής του σχετικού προγράμματος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο και αρχικού συγγραφέα της μελέτης: «Πλανιέται αυτή η ιδέα ότι ορισμένα τρόφιμα προκαλούν ημικρανίες -η σοκολάτα, το κρασί και ιδιαίτερα τα τρόφιμα που περιέχουν νιτρικά άλατα. Ενδέχεται να υπάρχει σύνδεση ανάμεσα σε αυτό που οι άνθρωποι τρώνε, τα βακτήρια που παράγουν και το γεγονός ότι πάσχουν από ημικρανίες». Οι μελέτες συνεχίζονται για να συγκεκριμενοποιηθεί σε ποιο βαθμό τα επίπεδα νιτρικού οξειδίου στο αίμα προκαλούν τους έντονους αυτούς πονοκεφάλους, ώστε να μπορέσουν στο μέλλον να αντιμετωπιστούν με κάποιο κατάλληλο ανταβακτηριακό φάρμακο.

Άλλες απ’ τις γνωστές, πιθανές αιτίες πρόκλησης ημικρανιών είναι το στρες, η έλλειψη ύπνου και ίσως οι ορμόνες, καθώς οι ημικρανίες χτυπούν συχνότερα τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!