Αρχική Ειδήσεις Δεκατιανό στα σχολεία αρχικά για 11.050 παιδιά της Αττικής

Δεκατιανό στα σχολεία αρχικά για 11.050 παιδιά της Αττικής

0
Δεκατιανό στα σχολεία αρχικά για 11.050 παιδιά της Αττικής

Ανακοινώθηκε η έναρξη του προγράμματος «Δεκατιανό στο Σχολείο», το οποίο αφορά αρχικά σε 11.050 μαθητές 68 δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του κέντρου της Αθήνας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσαν από κοινού η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Ανακοινώθηκε η έναρξη του προγράμματος «Δεκατιανό στο Σχολείο», το οποίο αφορά 11.050 μαθητές σε 68 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του κέντρου της Αθήνας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσαν από κοινού η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών το γεύμα θα προσφέρεται καθημερινά και θα αποτελείται από τοστ, γάλα, κουλούρι Θεσσαλονίκης, χυμό και φρούτα, ενώ η παροχή συνδέεται με το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» που συνεχίζεται και φέτος στον Δήμο Περάματος. Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, τόνισε ότι μέρος των εισπράξεων από τις τηλεοπτικές άδειες θα αξιοποιηθεί στο εν λόγω πρόγραμμα, προκειμένου να επεκταθεί αρχικά σε 30.000 μαθητές και κατόπιν σε άλλους 60.000 μαθητές και μαθήτριες. Αναφέρθηκε ακόμη και στην έρευνα που διενήργησε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, η οποία έδειξε ότι πέρα από την παιδευτική εμπειρία των παιδιών όταν τρώνε υγιεινά και όλα μαζί, οι εκπαιδευτικοί διαπιστώνουν επίσης ότι η σχολική επίδοση των παιδιών αυξήθηκε κατά 40% και ότι βελτιώθηκε η σχολική τους συμπεριφορά. Ο Ν. Φίλης από την πλευρά του τόνισε την ανάγκη συνεργασιών ειδικά σε περιόδους κρίσης ενώ δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που σε δύσκολες εργασιακές συνθήκες και σε σχολεία που – πολλές φορές – δεν είναι λειτουργικά κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων και των επιχειρήσεων Αφοί Κομπατσιάρη Α.Ε., Tasty Foods ΑΒΓΕ, ΔΕΛΤΑ Α.Ε., Everest Α.Ε., Lidl Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε., οι οποίες προσφέρουν τα γεύματα και κάνουν τη μεταφορά τους στα σχολεία.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.