Αρχική Ιστορίες MasterChef – Παπασπύρου για το «κλεμμένο» γλύκισμα: «Δεν θύμιζε το γλυκό του Bozzolo, ήταν ίδιο»

MasterChef – Παπασπύρου για το «κλεμμένο» γλύκισμα: «Δεν θύμιζε το γλυκό του Bozzolo, ήταν ίδιο»

0
MasterChef – Παπασπύρου για το «κλεμμένο» γλύκισμα: «Δεν θύμιζε το γλυκό του Bozzolo, ήταν ίδιο»

TV COOKING | Ο Έλληνας ζαχαροπλάστης μίλησε για το γλυκό που έκανε ντόρο ως αντιγραφή προκειμένου να εξηγήσει τη θέση του.

TV COOKING | Ο Έλληνας ζαχαροπλάστης μίλησε για το γλυκό που έκανε ντόρο ως αντιγραφή προκειμένου να εξηγήσει τη θέση του.

Ο Φίλιππος Παπασπύρου, ο ζαχαροπλάστης που βρέθηκε στο στόχαστρο του Γάλλου pastry chef Adrien Bozzolo για το γλυκό που παρουσίασε στην τηλεοπτική εκπομπή MasterChef, μίλησε στο «Πρωινό» καλεσμένος της Φαίης Σκορδά για το θέμα που δημιουργήθηκε.

«Δεν θύμιζε το γλυκό του Adrien Bozzolo, ήταν ίδιο», είπε μεταξύ άλλων. «Η ζαχαροπλαστική είναι μία τέχνη που ο απώτερος σκοπός της είναι η γεύση, η εμφάνιση είναι ένα δεύτερο κομμάτι. Ποιοτικό γλυκό σε μία ώρα δεν γίνεται, οπότε επέλεξα να κάνω ένα γλυκό που να μην είναι τόσο τεχνικά δύσκολο, απλά να έχει μία τεχνική στο στήσιμο του πιάτου. Δεν τον γνώριζα τον Adrien Bozzolo. Δεν μπήκα καν στη διαδικασία να ασχοληθώ, γιατί δεν πήγα εκεί για να διαγωνιστώ εγώ ο ίδιος με ένα γλυκό -να το παρουσιάσω ότι είναι δικό μου. Επέλεξα ένα στήσιμο του γλυκού», ανέφερε ακόμη. 

«Δεν θεωρώ ότι η ζαχαροπλαστική αντιγράφεται, οπότε όλο αυτό μου φαινόταν αστείο από την άποψη ότι δε γίνεται να αντιγράψεις ένα γλυκό ούτε να αντιγράψεις γεύση. Την ίδια συνταγή να κάνουμε εγώ κι εσύ, ίδιο γλυκό δεν θα είναι», συμπλήρωσε.

Ο Φίλιππος Παπασπύρου είπε ακόμη ότι μίλησε με τον Γάλλο ζαχαροπλάστη, Adrien Bozzolo, μέσω Instagram, εξηγώντας του πώς χρησιμοποίησε το γλυκό. «Το κατάλαβε και μια χαρά», ανέφερε. «Του είπα ότι δεν είχα κάποιο όφελος από αυτό. Δεν παρουσίασα κάποιο από τα δικά μας γλυκά, γιατί θέλουν προετοιμασία μία μέρα. Δεν γίνεται ποιοτικό γλυκό σε μία ώρα» κατέληξε στη συνέντευξή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Adrien Bozzolo είχε παρέμβει με σχόλιό του κάτω από την φωτογραφία της συνταγής του αμφιλεγόμενου γλυκού στον επίσημο λογαριασμό του Masterchef στο Instagram γράφοντας: «Περιέργως μου θυμίζει κάτι. Μια απλή αναφορά στον σεφ από τον οποίο εμπνεύστηκε… θα έδειχνε την εκτίμηση στον δημιουργό. Κυρίως σε ένα τηλεοπτικό κανάλι».

Λίγο αργότερα, ο Φίλιππος Παπασπύρου είχε απαντήσει επίσης μέσω Instagram: «Mε αφορμή όλη αυτή τη δημοσιότητα που προέκυψε για το γλυκό Pâte sablée θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι κλήθηκα να ετοιμάσω ένα εντυπωσιακό γλυκό, αντάξιο των απαιτήσεων μιας εκπομπής όπως το Masterchef. Έτσι, δημιούργησα μια συνταγή που δεν διατίθεται προς πώληση στα καταστήματά μας με πολλές παράλληλες παρασκευές σε συγκεκριμένο χρόνο, όπως μου ζητήθηκε. Όλες οι συνταγές που συνθέτουν το γλυκό είναι δικές μου. Το ΣΤΗΣΙΜΟ του γλυκού το εμπνεύστηκα από online δημιουργικές ιδέες και τάσεις όπως άλλωστε κάνουμε όλοι μας.» 

ΠΗΓΗ: Με πληροφορίες από το zappit.gr

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.