Αρχική Ιστορίες Έφυγε ο παππούς των «Mikel»

Έφυγε ο παππούς των «Mikel»

0
Έφυγε ο παππούς των «Mikel»

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε χθες από τη ζωή ο γνωστός πια σε όλους μας (αφού το πρόσωπό του κοσμεί το λογότυπο της εταιρίας), παππούς των καφέ «Mikel», Μιχάλης Κυριακάκης. 

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε χθες από τη ζωή ο γνωστός πια σε όλους μας (αφού το πρόσωπό του κοσμεί το λογότυπο της εταιρίας), παππούς των καφέ «Mikel», Μιχάλης Κυριακάκης. Στη μνήμη του προσφέρονται δωρεάν όλα τα ροφήματα μέχρι το μεσημέρι, σε όλα τα Mikel της χώρας, μετά από εντολή του μικρότερου γιού του, Λευτέρη Κυριακάκη, και δημιουργού της γνωστής αλυσίδας café.
 
Ποια είναι όμως τα Mikel; Ξεκινώντας απ’ το όνομα, ας σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για κάποιον ξένο τίτλο, αλλά προέρχεται από το αρκτικόλεξο των ονομάτων των τριών αδελφών: (Μί)λτος, (Κ)υρίακος, (Ελ)ευθέριος). Η ιδέα των café ξεκίνησε από τη Λάρισα, επεκτάθηκε στην Κεντρική και Βόρειο Ελλάδα, πήγε Θεσσαλονίκη, Κύπρο και –βέβαια– Αθήνα κάνοντας αισθητή την παρουσία τους με γοργούς ρυθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στη Λάρισα περίπου 10.000 άνθρωποι απολαμβάνουν το καθημερινό τους καφεδάκι από την αγαπημένη τους πια ελληνική αλυσίδα. 
 
Με μότο τους «στα Mikel έχουμε αναγάγει την ευχάριστη συνήθεια του καφέ σε επιστήμη» και με κοινή φιλοσοφία για όλα τα καταστήματά τους (το στήσιμο και η διακόσμηση είναι παντού αυστηρά η ίδια), η δυναμική τους είναι τόσο μεγάλη που κατά μέσο όρο ανοίγει ένα κατάστημα την εβδομάδα. Τα Mikel ανοίγουν από τις 5 το πρωί και απευθύνονται πρωτίστως σε ανθρώπους που πηγαίνουν να πιάσουν δουλειά σερβίροντάς τους είδη καφέ από καλή ποιότητα χαρμανιού (που παρασκευάζει για λογαριασμό της αλυσίδας Mikel η εταιρεία illy). Το Mikel Espresso Ristreto ή Lungo, Cappuccino Affogato, Mikelochino Espresso Café au Lait, Mexican Coffee και φυσικά φραπέ είναι μερικά από τα είδη που βρίσκει ο επισκέπτης στα «Mikel» και τα οποία μπορείτε να συνοδεύσετε με sandwiches, muffins και κρουασάν.
 
Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.