Αρχική Ιστορίες Food Stories Η Πρέβεζα γιορτάζει τη σαρδέλα της και …κερνάει Ήπειρο

Η Πρέβεζα γιορτάζει τη σαρδέλα της και …κερνάει Ήπειρο

0
Η Πρέβεζα γιορτάζει τη σαρδέλα της και …κερνάει Ήπειρο

Πολιτιστικό τριήμερο στην Πρέβεζα με γιορτή σαρδέλας και ηπειρωτικά προϊόντα

 

Πολιτιστικό τριήμερο στην Πρέβεζα με γιορτή σαρδέλας και ηπειρωτικά προϊόντα

Η μικρή πόλη, με το θαλασσινό χαρακτήρα συνεχίζει μια παράδοση 40 και πλέον ετών και το βράδυ της Κυριακής 26 Αυγούστου, ετοιμάζεται να γιορτάσει στο λιμάνι της, την ξακουστή σαρδέλα του Αμβρακικού, που αποτελεί την ταυτότητα στην ψαραγορά της.

Τα κάρβουνα ανάβουν από νωρίς και η έντονη μυρωδιά της ψητής σαρδέλας, σκεπάζει απ’ άκρη σ’ άκρη το κέντρο της πόλης καλώντας ντόπιους και ξένους να γευτούν το πλέον χαρακτηριστικό προϊόν του Αμβρακικού Κόλπου.

Την ψητή σαρδέλα, συνοδεύουν πρεβεζάνικη ντομάτα και άφθονο κρασί, ενώ από τη γιορτή, δεν λείπουν το ηπειρώτικο κλαρίνο και οι παραδοσιακοί χοροί με τη συμμετοχή χορευτικών συλλόγων από την Σέριφο, τη Χαλάστρα Δήμου Δέλτα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας.

Παράλληλα με την Γιορτή της Σαρδέλας από σήμερα η Πρέβεζα «Κερνά Ήπειρο», ανοίγοντας τις πύλες της τριήμερης έκθεσης τοπικών προϊόντων ηπειρώτικης γης που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από την Περιφέρεια, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο. Η διοργάνωση έχει στόχο την προώθηση των αγροτικών προϊόντων που παράγονται από ντόπιους παραγωγούς στην Ήπειρο.

Το μεγάλο πολιτιστικό τριήμερο στη περιοχή συμπληρώνει το βράδυ του Σαββάτου η «Λευκή Νύχτα». Το ιστορικό κέντρο θα ζήσει σε γιορτινούς ρυθμούς. Τον τόνο θα δώσουν χορευτικά και άλλα δρώμενα σε κάθε γωνιά της πόλης, ενώ τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως αργά, με μεγάλες προσφορές για όσους θέλουν να κάνουν τις τελευταίες τους καλοκαιρινές αγορές.

Η «Γιορτή της Σαρδέλας» αποτελεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια το μεγαλύτερο λαϊκό-παραδοσιακό πανηγύρι στη βορειοδυτική Ελλάδα, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες και αναδεικνύει τους άρρηκτους δεσμούς των κάτοικων της περιοχής με τη θάλασσα και την αλιεία.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.