Αρχική Βοηθήματα Cooking Tips Πώς ξεπικρίζουμε μελιτζάνες – Το tip του Γιάννη Λουκάκου (Βίντεο)

Πώς ξεπικρίζουμε μελιτζάνες – Το tip του Γιάννη Λουκάκου (Βίντεο)

0
Πώς ξεπικρίζουμε μελιτζάνες – Το tip του Γιάννη Λουκάκου (Βίντεο)

TOP POSTS | Ο αγαπητός σεφ ανάρτησε στο κανάλι του στο youtube τον τρόπο με τον οποίο προτιμά ο ίδιος να ξεπικρίζει τις μελιτζάνες

TOP POSTS | Ο αγαπητός σεφ ανάρτησε στο κανάλι του στο youtube τον τρόπο με τον οποίο προτιμά ο ίδιος να ξεπικρίζει τις μελιτζάνες.

Οι μελιτζάνες είναι από τα πιο αγαπημένα λαχανικά του καλοκαιριού. Αν τύχει όμως και η μελιτζάνα είναι πικρή, υπονομεύει το γευστικό αποτέλεσμα των δημιουργιών μας και απογοητεύει τους συνδαιτυμόνες από την πρώτη μπουκιά.

Ένα ξεπίκρισμα καλού-κακού πριν προχωρήσουμε στο μαγείρεμα της μελιτζάνας, θα μας γλιτώσει από δυσάρεστες εκπλήξεις στη συνέχεια.

Ο γνωστός σεφ, Γιάννης Λουκάκος, μέσα από το κανάλι του στο youtube μοιράστηκε με τους φίλους του το δικό του τρόπο ξεπικρίσματος της μελιτζάνας. 

Ο κ. Λουκάκος κόβει τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράσσει σταυρωτά. Τις αλατίζει από την κομμένη πλευρά – ο ίδιος προτιμά χονδρό θαλασσινό αλάτι. Το αλάτισμα γίνεται για να τραβήξει την υγρασία και μαζί την πικράδα της μελιτζάνας. Τις βάζει ανάποδα σε σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τις καπακώνει με κάτι βαρύ (ένα άλλο σκεύος) ώστε να βοηθήσει τη διαδικασία. Τις αφήνει στο ψυγείο 2-3 ώρες, όπως εξηγεί αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί. 

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.