Αρχική Ιστορίες Food Stories Ολυμπιακοί Αγώνες Μαγειρικής: Χάλκινο μετάλλιο για τους σεφ της Β. Ελλάδας

Ολυμπιακοί Αγώνες Μαγειρικής: Χάλκινο μετάλλιο για τους σεφ της Β. Ελλάδας

0
Ολυμπιακοί Αγώνες Μαγειρικής: Χάλκινο μετάλλιο για τους σεφ της Β. Ελλάδας

PLANET FOOD | Παρουσίασαν μοναδικά πιάτα της μακεδονικής κουζίνας

PLANET FOOD | Παρουσίασαν μοναδικά πιάτα της μακεδονικής κουζίνας

Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία “Community Catering” κατέκτησε η ομάδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής (ΙΚΑ/Culinary Olympics 2020”), που διεξάγονται έως τις 19 Φεβρουαρίου στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας.

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος 2000 σεφ από 59 χώρες του κόσμου. Η συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού(ΕΟΤ).

“Η επίλεκτη ομάδα της Λέσχης, που συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην μεγάλη αυτή διοργάνωση, παρουσίασε μοναδικά πιάτα της μακεδονικής κουζίνας, προβάλλοντας τη γαστρονομία της περιοχής, τα προϊόντα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας” υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Λέσχης, σύμφωνα με την οποία ο team manager της ομάδας, Χρήστος Γκότσης, δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής για τη διάκριση.

Η ομάδα αποτελείται από τους σεφ Κώστα Γεωργαντζά (αρχηγό), Ηλία Ζευκιλή, Θανάση Μπακάλη, Μανώλη Στράτο και τον ζαχαροπλάστη Δημήτρη Χατζημελετίου, ενώ έχει την υποστήριξη του προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, Γιώργου Μαστροδημήτρη, του Operation Manager Δημήτρη Κυριακόπουλου και των σεφ Πατέρα Επιφάνιου, Δημήτρη Τσανανά και Νανά Καμπούρα και του διατροφολόγου Βασίλη Τσιρώνη.

Η ελληνική συμμετοχή παρουσίασε συνταγές από τη μακεδονική παράδοση, πίτα με κολοκύθια και μυρωδικά, ψάρι μαγειρεμένο με Αγιορείτικη συνταγή, γιαούρτι με μέλι και με μαρμελάδα από βατόμουρα και παντζάρι. Συνολικά παρουσιάστηκαν επτά πιάτα, που μαζί με τις γαρνιτούρες υπολογίζονται στα 11.

Στόχος η δημιουργία γαστρονομικού κέντρου ΝΑ Ευρώπης

Μετά τη βράβευσή της με χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος έχει ως επόμενο μεγάλο στόχο να φτιάξει το δικό της «σπίτι».

«Όραμά μας είναι η δημιουργία, στη Θεσσαλονίκη, του γαστρονομικού κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το οποίο δυσκολευόμαστε να υλοποιήσουμε, λόγω αδυναμίας να βρούμε τον χώρο. Πιστεύω, ωστόσο, ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Χρήστος Γκότσης. 
«Για να γνωρίσει κανείς την κουζίνα μας υπάρχουν φυσικά τα εστιατόρια της πόλης μας, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Χρειαζόμαστε έναν χώρο να κάνουμε, για παράδειγμα, παρουσιάσεις σε δημοσιογράφους ή άλλες εκδηλώσεις, όπου θα συνδέουμε τη γαστρονομία με την ιστορία, τον πολιτισμό μας, τα τοπικά προϊόντα και θα προβάλουμε τις γεύσεις της Μακεδονίας. Ανάλογοι χώροι υπάρχουν στο εξωτερικό, γιατί όχι κι εδώ; Άλλωστε, εμείς ως Λέσχη έχουμε όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται, τον οποίο όταν δεν χρησιμοποιούμε τον αποσύρουμε σε αποθηκευτικούς χώρους», τόνισε ο κ. Γκότσης.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.