Αρχική Διατροφή Doctor Food Οι χειρότερες δίαιτες του 2019 – «Πάτωσαν» στη λίστα των ειδικών

Οι χειρότερες δίαιτες του 2019 – «Πάτωσαν» στη λίστα των ειδικών

0
Οι χειρότερες δίαιτες του 2019 – «Πάτωσαν» στη λίστα των ειδικών

DOCTOR FOOD | Στη δεύτερη θέση του TOP5 η DASH που βρίσκεται υπό την αιγίδα της αμερικανικής κυβέρνησης

Το αμερικανικό πρακτορείο U.S. News & World Report για άλλη μια φορά στις αρχές του νέου έτους, τότε που πολλοί άνθρωποι παίρνουν την απόφαση να αδυνατίσουν ή να τρώνε πιο υγιεινά, ανακοίνωσε τη λίστα με τις καλύτερες δίαιτες για το 2019.

Η παράδοση που ήθελε για οκτώ συνεχή χρόνια την πρώτη θέση, όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το ICookGreek, να καταλαμβάνει η αμερικανική δίαιτα DASH έσπασε εν μέρει πέρυσι, καθώς το 2018 η DASH για πρώτη φορά υποχρεώθηκε να μοιραστεί το «θρόνο» της με τη Μεσογειακή Δίαιτα, αφού υπήρξε μεταξύ τους ισοψηφία.

Φέτος, το σκηνικό καθάρισε μετά τη σχεδόν δεκαετή «κυριαρχία» της η DASH, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της αμερικανικής κυβέρνησης, υποχώρησε στη δεύτερη θέση, ενώ η Μεσογειακή Δίαιτα κατέκτησε την κορυφή της λίστας ανάμεσα σε 41 διατροφικά προγράμματα που τέθηκαν σε ψηφοφορία. Οι ειδικοί κλήθηκαν να αξιολογήσουν τις γνωστές ή λιγότερο γνωστές δίαιτες με ένα αρκετά ευρύ φάσμα κριτηρίων και δεικτών, το οποίο εκτός από την αποτελεσματικότητα τους ως προγραμμάτων για απώλεια βάρους, περιλαμβάνει τον αντίκτυπο στην υγεία, την πρακτικότητα στην εφαρμογή τους, το αν τα αποτελέσματα είναι μακροπρόθεσμα κ.ά.

Δείτε ποιες δίαιτες συγκροτούν το φετινό «TOP5» πατώντας εδώ.

Στον αντίποδα, «χειρότερες δίαιτες» για το 2019 αναδείχτηκαν η δίαιτα DUKAN, η Body Reset, η Whole30, ΚΕΤΟ και η δίαιτα Άτκινς καταλαμβάνοντας τις 5 τελευταίες θέσεις της λίστας των 41 διατροφικών προγραμμάτων που εξετάστηκαν. Αναλυτικά:

No 41 Δίαιτα Dukan: Αυτή η δίαιτα βασίζεται στη θεωρία ότι το κλειδί για την απώλεια βάρους δεν είναι η καταμέτρηση των θερμίδων, αλλά η κατανάλωση πρωτεΐνης. Χορταίνει, απαιτεί χρόνο και δουλειά απ’ το σώμα για να χωνευθεί και έχει πολύ λίγες θερμίδες σε σύγκριση με τα πολύ πλούσια σε υδατάνθρακες τρόφιμα. Ο περιορισμός των υδατανθράκων, η προτιμώμενη πηγή ενέργειας του σώματος, το αναγκάζει να στραφεί στο αποθηκευμένο λίπος για να βρει εναλλακτικό καύσιμο. Ακολουθώντας τη δίαιτα Dukan, ισχυρίζονται οι φίλοι της, μπορείτε να χάσετε μέχρι 4 κιλά μέσα στην πρώτη εβδομάδα και να συνεχίσετε χάνοντας 1-2 κιλά την εβδομάδα μέχρι να φτάσετε στο στόχο σας.

Βαθμολογία: 1.9/5 γενικό σκορ, 2.6/5 απώλεια βάρους, 2.0/5 υγεία

Νο 40 Η δίαιτα Body Reset: Μια δίαιτα 15 ημερών χαμηλής θερμιδικής πρόσληψης που δημιουργήθηκε από τον celebrity γυμναστή – τηλεπαρουσιαστή Harley Pasternak, που έχει συνεργαστεί με διασημότητες όπως οι Ariana Grande, Alicia Keys, Lady Gaga, Gwyneth Paltrow, Adam Levine, Megan Fox, Rihanna, Kanye West, Bono και Katy Perry. Χωρίζεται σε τρεις, πενθήμερες, φάσεις και περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο την κατανάλωση ομοιειδών τροφίμων σε ρευστή μορφή πριν την ενσωμάτωση στερεών τροφών στη διατροφή σας. Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης, για παράδειγμα, πίνετε μόνο άσπρα smoothies για πρωινό, κόκκινα για μεσημεριανό και πράσινα για δείπνο. Τα λευκά smoothies περιέχουν γάλα ή ελληνικό γιαούρτι, μια καλή πηγή πρωτεΐνης. Τα κόκκινα είναι από φρούτα και τα πράσινα αποτελούνται από λαχανικά για να σας κρατήσουν γεμάτες τη νύχτα. Κατά τις άλλες δύο φάσεις προστίθενται σταδιακά κάποια γεύματα σε στερεή μορφή.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!