Αρχική Διατροφή Doctor Food Οι 4 μεγαλύτεροι μύθοι για την καύση λίπους

Οι 4 μεγαλύτεροι μύθοι για την καύση λίπους

0
Οι 4 μεγαλύτεροι μύθοι για την καύση λίπους

‘Ολοι γνωρίζουμε ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά και αφοσίωση για να είμαστε αδύνατοι και σε φόρμα. Ενώ και οι 2 στόχοι μπορούν να επιτευχθούν, απαιτούν δέσμευση και σωστή ποσότητα χρόνου.

‘Ολοι γνωρίζουμε ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά και αφοσίωση για να είμαστε αδύνατοι και σε φόρμα. Ενώ και οι 2 στόχοι μπορούν να επιτευχθούν, απαιτούν δέσμευση και σωστή ποσότητα χρόνου.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

Τι έχει αποτέλεσμα και τι όχι;

Μύθος νο 1. Μειώστε τους υδατάνθρακες και χάστε βάρος
Γιατί δεν αληθεύει: Για να κάψετε λίπος πρέπει να εφοδιάσετε το σώμα σας με τις θερμίδες που χρειάζεται για να πετύχει άσκηση υψηλής έντασης. Χωρίς τα συγκεκριμένα εφόδια (υδατάνθρακες) η δεξαμενή θα είναι άδεια και τελικά θα ασθμαίνετε. Θα αισθάνεστε σαν να ασκείστε σκληρά αλλά η άσκηση δεν θα είναι τόσο μεγάλης διάρκειας ή τόσο αποτελεσματική όπως αν είχατε εφοδιάσει σωστά τον οργανισμό σας.

Μύθος νο 2. Η εκτεταμένη μέτρια άσκηση καίει περισσότερο λίπος σε σχέση με την άσκηση υψηλής έντασης
Γιατί δεν αληθεύει: Ενώ θα κάψετε περισσότερο λίπος σε σχέση με υδατάνθρακες κατά τη διάρκεια μέτριας έντασης άσκηση, το συνολικό κάψιμο θερμίδων εξαρτάται από τη διάρκεια της άσκησης. Ωστόσο, δεν υπάρχει μεγάλη άνοδος του μεταβολικού ρυθμού μετά από αυτού του είδους την άσκηση. Η άσκηση υψηλής έντασης, ωστόσο, προκαλεί πιο έντονη καύση στη συνέχεια, που μπορεί να διαρκέσει μια ημέρα ή περισσότερο μετά την άσκηση. Η καύση που συνεχίζεται μετά την άσκηση τροφοδοτείται κυρίως από λίπος και τότε είναι που το σώμα αλλάζει σχήμα.

Μύθος νο 3. Χάστε μισό κιλό την εβδομάδα μειώνοντας κατά 500 θερμίδες την ημέρα τη διατροφή σας
Γιατί δεν αληθεύει: Οι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι για να επιζούν και όταν οι θερμίδες περιορίζονται σε υπερβολικό βαθμό ο οργανισμός μπαίνει σε κατάσταση επιβίωσης, επιβραδύνοντας το μεταβολικό ρυθμό και κρατώντας κάθε θερμίδα. Η κατανάλωση λιγότερων θερμίδων ημερησίως οδηγεί τον οργανισμό να διατηρεί καύσιμα. Ωστόσο, αν κόψετε 300 θερμίδες από την καθημερινή σας διατροφή θα χάσετε περισσότερο βάρος σε σχέση με το αν περιορίζατε την πρόσληψη θερμίδων κατά 500. Η κατανάλωση περισσότερων θερμίδων θα σας επιτρέψει να ασκηθείτε πιο σκληρά και να κρατήσετε ανεβασμένο το μεταβολικό σας ρυθμό.

Μύθος νο 4. Χάστε βάρος αφήνοντας κάτω το πιρούνι μετά τις 6 το απόγευμα
Όλες οι τροφές περιέχουν θερμίδες, άσχετα από την ώρα που τις τρώτε. Η απλή αλήθεια είναι ότι αν τρώτε πολλές θερμίδες θα αυξηθεί το βάρος σας. Έρευνα του 2012 συνέκρινε υπέρβαρους ανθρώπους που κατανάλωναν υδατάνθρακες κατά τη διάρκεια της ημέρας και όσων τους έτρωγαν στο δείπνο. ‘Οσοι τρώνε υδατάνθρακες τη νύχτα χάνουν περισσότερο βάρος και λίπος και εμφανίζουν μικρότερη πείνα την ημέρα-οι ερευνητές σημειώνουν ότι έχουν καλύτερα επίπεδα ορμονών που ρυθμίζουν τον κορεσμό και την πείνα. Η εξήγηση μπορεί να βρίσκεται στην παραγωγή της αυξητικής ορμόνης στον οργανισμό. Η αυξητική ορμόνη είναι ισχυρή ορμόνη που ελέγχει την ποσότητα του λίπους που καίει το σώμα και την ποσότητα μυών που χτίζεται. Τη νύχτα, η αυξητική ορμόνη αυξάνεται όταν κοιμάστε και κλείνει τη στιγμή που αρχίζετε το πρώτο σας γεύμα.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com