Αρχική Διατροφή Doctor Food Ο καφές είναι απόλαυση που μπορείς να χαίρεσαι τρεις φορές τη μέρα

Ο καφές είναι απόλαυση που μπορείς να χαίρεσαι τρεις φορές τη μέρα

0
Ο καφές είναι απόλαυση που μπορείς να χαίρεσαι τρεις φορές τη μέρα

DOCTOR FOOD | Περισσότερο καλό παρά κακό κάνουν 3-4 καφέδες τη μέρα σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον.

Περισσότερο καλό παρά κακό κάνουν 3-4 καφέδες τη μέρα σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον.

Όσοι πίνουν τρεις ή τέσσερις καφέδες τη μέρα είναι πιθανότερο να έχουν όφελος στην υγεία τους, παρά κάποιο πρόβλημα, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη. Οι καφέδες, μεταξύ άλλων, σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο καρδιοπάθειας και πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρόμπιν Πουλ του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό British Medical Journal, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters αλλά και το BBC, αξιολόγησαν στοιχεία από 218 σχετικές μελέτες.

Η νέα μετα-ανάλυση στοιχείων δείχνει ότι η κατανάλωση καφέ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, ηπατοπάθειας, άνοιας και ορισμένων μορφών καρκίνου (προστάτη, ενδομητρίου, δέρματος, ήπατος). 

Το μεγαλύτερο όφελος φαίνεται να παρέχει η κατανάλωση τριών καφέδων ημερησίως. Παραπάνω καφέδες δε σχετίστηκαν με κάποια βλάβη στην υγεία, αλλά με μικρότερα ευεργετικά οφέλη. 

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι η μελέτη τους απλώς καταδεικνύει τη συσχέτιση ανάμεσα στον καφέ και στην υγεία και δεν την αποδεικνύει ότι αυτός είναι η αιτία, καθώς μπορεί να παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες (σωματική άσκηση, κάπνισμα, ηλικία κ.λπ.).

Ως εκ τούτου, οι ειδικοί τόνισαν ότι δεν υπάρχει λόγος κανείς να αρχίσει να πίνει καφέ καφέ για λόγους υγείας ή πρόληψης ασθενειών, αν δεν έπινε μέχρι τώρα. Τα νέα είναι ευχάριστα για όσους συνηθίζουν να τον απολαμβάνουν, καθώς όπως είπε ο καθηγητής Πολ Ρόντερικ του ίδιου Πανεπιστημίου, «τα οφέλη της μέτριας κατανάλωσης καφέ εμφανίζονται μεγαλύτερα από τους κινδύνους».

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com