Αρχική Ιστορίες Νόμιμη η Coca-Cola για τη χρήση της Ακρόπολης σε μπουκάλια

Νόμιμη η Coca-Cola για τη χρήση της Ακρόπολης σε μπουκάλια

0
Νόμιμη η Coca-Cola για τη χρήση της Ακρόπολης σε μπουκάλια

Η επίσημη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (NΣK) σχετικά με το θέμα της χρήσης αναπαραστάσεων αρχαίων μνημείων και τη συλλεκτική φιάλη της Coca-Cola για την πόλη της Αθήνας, βάζει τέλος στις κατηγορίες περί παρανομίας της εταιρείας. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Coca-Cola Hellas. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | Η επίσημη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (NΣK) σχετικά με το θέμα της χρήσης αναπαραστάσεων αρχαίων μνημείων και τη συλλεκτική φιάλη της Coca-Cola για την πόλη της Αθήνας, βάζει τέλος στις κατηγορίες περί παρανομίας της εταιρείας. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Coca-Cola Hellas. 

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Coca Cola και ανταγωνιστριών εταιρειών αναψυκτικών για το γεγονός ότι κυκλοφόρησε συλλεκτική συσκευασία με θέμα την Αθήνα και στα μπουκάλια της απεικονίζεται ο Παρθενώνας καθώς και η Βουλή των Ελλήνων φαίνεται ότι λαμβάνει τέλος μετά τη σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Σύμφωνα, τουλάχιστον, με την ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας, που επικαλείται και σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, «η επίμαχη υπουργική απόφαση που προκάλεσε τη σύγχυση είναι καταργητέα και ανακαλείται». Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη πως «γίνεται πλέον φανερό ότι από την πρώτη στιγμή, κάθε ενέργεια της εταιρείας υλοποιήθηκε με απόλυτη τήρηση της νομιμότητας και σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, χωρίς να υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα παράτυπης χρήσης». Η Coca Cola αναφέρει ακόμη ότι με τα μπουκάλια αυτά μόνος της στόχος «ήταν και παραμένει η περαιτέρω ανάδειξη της Ελλάδας ως κυρίαρχου τουριστικού προορισμού»

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού για τη χρήση αναπαραστάσεων αρχαίων μνημείων και τη συλλεκτική φιάλη της Coca-Cola για την πόλη της Αθήνας, μετά από την επίσημη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους σχετικά με το θέμα, βάζει τέλος στις κατηγορίες περί παρανομίας της Coca-Cola. Επιπλέον, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η επίμαχη υπουργική απόφαση που προκάλεσε τη σύγχυση είναι καταργητέα και ανακαλείται.

Γίνεται πλέον φανερό ότι από την πρώτη στιγμή, κάθε ενέργεια της εταιρείας υλοποιήθηκε με απόλυτη τήρηση της νομιμότητας και σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, χωρίς να υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα παράτυπης χρήσης.

Σύμφωνα με τη σχετική γνωμοδότηση, σημειώνεται πως η Υπουργική Απόφαση που προβλέπει τη διαδικασία αδειοδότησης εκ μέρους του ΥΠΠΟΑ για «αναπαραστάσεις μνημείων» είναι εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης του άρθρου 46, παρ. 4 του Ν. 3028/2002 και δεν δύναται το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να επιβάλλει τέλη σε βάρος της εταιρείας για την χρήση της αναπαράστασης του αρχαίου μνημείου, με βάση την Υπουργική Απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα από τη δημιουργία συλλεκτικών μπουκαλιών, μόνος στόχος της Coca-Cola ήταν και παραμένει η περαιτέρω ανάδειξη της Ελλάδας ως κυρίαρχου τουριστικού προορισμού.

Αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας και μένοντας πιστή στις αξίες που πρεσβεύει όλα αυτά τα χρόνια, η Coca-Cola συνεχίζει να αξιοποιεί τη δυναμική της για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους ανθρώπους της, τους συνεργάτες της και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!