Αρχική Food Stories Hungry Editor’s Choice Μην τα πείτε μαρμελάδες -θα τα αδικήσετε!

Μην τα πείτε μαρμελάδες -θα τα αδικήσετε!

0
Μην τα πείτε μαρμελάδες -θα τα αδικήσετε!

Είναι ολόγλυκα αλείμματα από 100% φρούτα χωρίς πηκτίνες χωρίς συντηρητικά χωρίς ζάχαρη και βραβευμένα με Grate Taste Award 2015. Τα δοκιμάσαμε πρόσφατα και ξετρελαθήκαμε.

Είναι ολόγλυκα αλείμματα από 100% φρούτα χωρίς πηκτίνες χωρίς συντηρητικά χωρίς ζάχαρη και βραβευμένα με Grate Taste Award 2015. Τα δοκιμάσαμε πρόσφατα και ξετρελαθήκαμε.

Η ιδιαιτερότητα αυτών των αλειμμάτων κρίνεται σε δύο πολύ σημαντικά σημεία. Καταρχάς, ως γλυκαντική ύλη χρησιμοποιείται συμπυκνωμένος χυμός σταφυλιού ελληνικής παραγωγής αντί της κλασικής ζάχαρης που κυριαρχεί στις κοινές μαρμελάδες. Έτσι η περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα φτάνει στο 52% και όχι στο 64% όπως συμβαίνει συνήθως χωρίς αυτό να συνεπάγεται λιγότερη γλυκύτητα στη γεύση. Δεύτερεον, παρουσιάζουν εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα καθώς δεν περιέχουν πηκτίνες. Για κάθε 100 γρ. τελικού προϊόντος χρησιμοποιούνται περίπου 150 γρ. φρούτου. Παρασκευάζονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με φρέσκα φρούτα που ωριμάζουν πάνω στο δέντρο από καλλιέργειες της Μακεδονίας. Είναι 100% φυσικά χειροποίητα προϊόντα χωρίς συντηρητικά ή συστατικά βιομηχανικής επεξεργασίας. Έχουν εξαιρετικές γεύσεις, όπως μαύρο κεράσι με ροδόνερο, ροδάκινο, σύκο, δαμάσκηνο, κορόμηλο με τσάι του βουνού κ.ά. Το δαμάσκηνο και το κορόμηλο βραβεύτηκαν με την κορυφαία διάκριση Great Taste Award 2015.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Και εξαιρετικά αλείμματα από πιπεριά Φλωρίνης. Παρασκευάζονται κατά τη διάρκεια του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη, όταν ωριμάζουν οι πιπεριές στις καλλιέργειες της Δυτικής Μακεδονίας. Οι πιπεριές ψήνονται στα κάρβουνα, αποφλοιώνονται, καθαρίζονται από τα σπόρια με το χέρι κι αφού αλεσθούν, σιγοβράζουν για ώρες σε κατσαρόλες με την προσθήκη των υπόλοιπων συστατικών. Βασική πρώτη ύλη σε όλες τις συνταγές είναι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και κοινό τους σημείο η μοναδική καπνιστή γεύση της ψημένης στα κάρβουνα πιπεριάς. Ο υψηλός βαθμός συμπύκνωσης των υλικών μεταξύ 70% και 80%, τις κάνει ξεχωριστές και αναδεικνύει τη γεύση και το άρωμά τους. Τα συστατικά αλλά και ο τρόπος παρασκευής τους βασίζονται σε παραδοσιακές και οικογενειακές συνταγές από τη Φλώρινα και την Πέλλα. Είναι 100% φυσικά χειροποίητα προϊόντα σε όλα τα στάδια παραγωγής τους χωρίς συντηρητικά ή συστατικά βιομηχανικής επεξεργασίας. Περιλαμβάνουν κι αυτά 3 βραβευμένες γεύσεις με Great Taste Award 2014.

 

Save

Save

Save

Info
Ποιος τα φτάχνει; Οι Rizes-Greek Delicatessen, οικοτεχνία ελληνικών εκλεκτών, χειροποίητων προϊόντων, που έχει τις εγκαταστάσεις της στη Δυτική Μακεδονία
Πού τα βρήκαμε; Στον Παν Αγαθόν, Γρηγορίου Γυφτοπούλου 14, Χαλάνδρι | panagathon.gr

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.