Αρχική Ιστορίες ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΕΡΒΙΤΣΙΩΝ: Το Mariefleur και οι Κήποι του Μονέ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΕΡΒΙΤΣΙΩΝ: Το Mariefleur και οι Κήποι του Μονέ

0
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΕΡΒΙΤΣΙΩΝ: Το Mariefleur και οι Κήποι του Μονέ

Εμπνευσμένο από τα αμέτρητα λουλούδια των Κήπων του μεγάλου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Κλοντ Μονέ στο Ζιβερνί, κάθε κομμάτι του Mariefleur θυμίζει πορσελάνινη ακουαρέλα ζωγραφισμένη με το χέρι. Μια εμβληματική σειρά της Villeroy&Boch.

Το 1890 ο Μονέ ήταν αρκετά πλούσιος ώστε να αγοράσει το σπίτι και τους περιβάλλοντες χώρους, που σήμερα επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες στο γαλλικό Ζιβερνί. Φρόντισε ο ίδιος με μεγάλη αγάπη τα δέντρα και τα λουλούδια των κήπων του, τους οποίους ζωγράφιζε από κάθε πιθανή γωνία και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την τέχνη του για σχεδόν 40 χρόνια.

Απ’ τους ίδιους κήπους εμπνέονται σήμερα και οι designers της Villeroy&Boch, του γνωστού Οίκου στο χώρο της πορσελάνης, και δημιουργούν το Mariefleur, ένα από τα πιο διάσημα σερβίτσια της. Πινελιές με έντονο χρώμα εναλλάσσονται αρμονικά με απαλούς συμπληρωματικούς τόνους δίνοντας ένα υπέροχο φλοράλ σερβίτσιο που μπορεί να συνδυαστεί σχεδόν με όλα τα μονόχρωμα αντικείμενα του σπιτιού: πράσινα, ροζ, κίτρινα και μπλε. Καθώς η σειρά συμπληρώνεται με πολλά εποχικά διακοσμητικά και το μοβ, το ροζ, το βιολετί κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα περισσότερα κομμάτια της, θεωρείται ιδανική για το ανοιξιάτικο και πασχαλινό τραπέζι.

Το σερβίτσιο Mariefleur της Villeroy&Boch διατίθεται από τα καταστήματα Παρουσίαση. Δείτε περισσότερα πατώντας εδώ.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com