Αρχική Ιστορίες Γαλλία – Αποθήκη του 19ου αιώνα μετατρέπεται σε γκουρμέ εστιατόριο

Γαλλία – Αποθήκη του 19ου αιώνα μετατρέπεται σε γκουρμέ εστιατόριο

0
Γαλλία – Αποθήκη του 19ου αιώνα μετατρέπεται σε γκουρμέ εστιατόριο
Εικόνες: Instagram | @nara.archi

PLANET FOOD | Σε εστιατόριο ικανό να φιλοξενήσει υψηλή γαστρονομία μεταμόρφωσε κτήριο των μέσων του 19ου αιώνα, το αρχιτεκτονικό γραφείο Nara, που εδρεύει στο Στρασβούργο.

H πρώην αποθήκη ξυλουργείου, η οποία βρίσκεται στη Γαλλία, επανασχεδιάστηκε κατά τρόπον ώστε να αναδειχθούν τα εγγενή χαρακτηριστικά του υπάρχοντος κτίσματος. Η ομάδα των σχεδιαστών συμπλήρωσε το εσωτερικό με καθαρούς και λιτούς τόνους, επιτρέποντας στις όμορφες υφές των υλικών και την ανοιχτή χωρική διάταξη να πρωταγωνιστήσουν.

Το πρότζεκτ ανακαίνισης επιδίωξε να σεβαστεί και διασώσει τις ιστορικές αξίες του κτίσματος, προσφέροντας μια γοητευτική αλλά, παρ’ όλα αυτά, ρουστίκ εμπειρία. Για να αποφύγουν το υπερβολικά λειτουργικό και ίσως γυμνό αρχικό ντιζάιν, οι σχεδιαστές επέλεξαν να παίξουν με διαφορετικά υλικά και υφές.

Εικόνες: Instagram | @nara.archi

Στον πυρήνα του χώρου, μια ανοιχτή κουζίνα δίπλα σε έναν αδιαφανή όγκο στον οποίο φιλοξενούνται οι τουαλέτες. Οι χώροι ακολουθούν μια απλή ιεραρχία: είσοδος, μπαρ και τραπεζαρία.

Οι αρχιτέκτονες του Nara επένδυσαν τους τοίχους με τεντωμένη τσόχα για να δημιουργήσουν οπτική συνέχεια με το καλυμμένο με τάπητες πάτωμα. Επιπλέον, η λύση αυτή εξασφαλίζει θερμομόνωση και ηχομόνωση. Το πάνω μέρος των τοίχων έχει αφεθεί ανέγγιχτο για να επιτρέπει στον επισκέπτη να παρατηρεί τα ίχνη του παρελθόντος· στην ίδια λογική, το ταβάνι παρέμεινε στην αρχική κατάστασή του ως μαρτυρία της αυθεντικότητας του μέρους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com