Αρχική Publi Επτά σεφ και food bloggers από την Ιταλία προωθούν το ελληνικό ψάρι στη χώρα τους

Επτά σεφ και food bloggers από την Ιταλία προωθούν το ελληνικό ψάρι στη χώρα τους

0
Επτά σεφ και food bloggers από την Ιταλία προωθούν το ελληνικό ψάρι στη χώρα τους

Το ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας πρωταγωνιστεί στην ιταλική αγορά

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) υλοποιεί εδώ και δύο χρόνια ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα επικοινωνίας στην Ιταλία. Η γειτονική μας χώρα αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά για τις εξαγωγές του ελληνικού ψαριού ιχθυοκαλλιέργειας απορροφώντας το 32% της εγχώριας παραγωγής τσιπούρας και λαβρακιού.

Στόχος του προγράμματος της ΕΛΟΠΥ είναι η ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών των ελληνικών ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας που μεγαλώνουν στα διάφανα, πεντακάθαρα νερά της χώρας μας κάτω από τις πιο αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφονται με πλήρως ισορροπημένες GMO-free ιχθυοτροφές.

Επτά δημοφιλείς Ιταλοί και Ιταλίδες σεφ, food bloggers και influencers

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, η ΕΛΟΠΥ συνεργάστηκε μέσα στο 2021 με 7 δημοφιλείς Ιταλούς σεφ, food bloggers και influencers, οι οποίοι μέσα από τις πρωτότυπες αναρτήσεις, τις ιστορίες, τις συνταγές και τα βίντεό τους ανέδειξαν τη φρεσκάδα, την απαράμιλλη ποιότητα και γεύση των ψαριών ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, καθώς και την υψηλή διατροφική αξία τους.

Ποιοι είναι οι επαγγελματίες που προωθούν το ελληνικό ψάρι

Η ΕΛΟΠΥ διατήρησε για 2η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με τον διάσημο Ιταλό σεφ και τηλεοπτικό παρουσιαστή, Simone Rugiati (πρεσβευτή του ελληνικού ψαριού ιχθυοκαλλιέργειας στην Ιταλία), ο οποίος παρουσίασε στο κοινό του κομψά και πρωτοποριακά πιάτα με ψάρια Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simone Rugiati (@simonerugiati)

Παράλληλα, η ΕΛΟΠΥ συνεργάστηκε με ανερχόμενους σεφ, όπως ο Federico Fusca και ο Simone Finetti, που ξεχωρίζουν για την ικανότητα τους να «παντρεύουν» στα πιάτα τους ελληνικές και ιταλικές γεύσεις, αλλά και διαφορετικές γαστρονομικές παραδόσεις.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simone Rugiati (@simonerugiati)

Την ομάδα των πρεσβευτών του ελληνικού ψαριού στην ιταλική αγορά συμπλήρωσαν καταξιωμένοι influencers και bloggers, όπως η Aurora Cavallo – Cooker Girl και η Ivana Ester Marra – Studenti Ai Fornelli, δύο φοιτήτριες με πάθος για τη μαγειρική.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aurora Cavallo (@cooker.girl)

Με ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας μαγείρεψε και η Maria Sole – Marysol_life, δασκάλα και μητέρα του Noah.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maria Sole (@marysol_life)

Αλλά και η δημοφιλής, πενταμελής οικογένεια Veronese – Not Ordinary Family που με τις διασκεδαστικές συνταγές τους κατέστησαν το ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας αναπόσπαστο κομμάτι του καθημερινού, οικογενειακού τραπεζιού.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ℕ (@_notordinaryfamily_)

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.