Αρχική Featured Olive Oil Experience Santorini: Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στην πιο γαστρονομική του εκδοχή!

Olive Oil Experience Santorini: Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στην πιο γαστρονομική του εκδοχή!

0
Olive Oil Experience Santorini: Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στην πιο γαστρονομική του εκδοχή!

Το «παιχνίδι» εξερεύνησης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου ξεκινά με το Olive Oil Experience Santorini από το εστιατόριο Panigyri Festival Food και την Olive Epitome.

To Olive Oil Experience Santorini αποτελεί μία ολοκληρωμένη υπηρεσία σχεδιασμένη από το Panigyri Festival Food και την Olive Epitome. Στόχος είναι η ολιστική προσέγγιση του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, η ανάδειξη των ελληνικών ποικιλιών ελιάς καθώς και των brand της ελληνικής αγοράς, ο συνδυασμός τους με το κατάλληλο φαγητό (food pairing) και η γευσιγνωσία ελαιόλαδου.

Oι Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες που επισκέπτονται το νησί έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά στη Σαντορίνη να ανακαλύψουν και να βιώσουν μία τέτοια εμπειρία γαστρονομικής φιλοσοφίας μέσα από μία ολοκληρωμένη υπηρεσία που συνδέεται άμεσα με το τουριστικό γίγνεσθαι.

Με τον πλέον βιωματικό και εκπαιδευτικό τρόπο ο επισκέπτης μυείται στην κουλτούρα της ελιάς

Πραγματικό ταξίδι εξερεύνησης του ελληνικού «πράσινου χρυσού»

Πρόκειται για ένα πραγματικό ταξίδι εξερεύνησης του «πράσινου χρυσού» της Ελλάδας από το οποίο αναδύεται και η τεράστια αξία του. Μία εμπειρία που ξετυλίγεται με το πιο βιωματικό και εκπαιδευτικό τρόπο, μυώντας τον επισκέπτη στην κουλτούρα της ελιάς καθώς και στο μαγικό κόσμο της γαστρονομίας του ελαιόλαδου. Έναν κόσμο όπου τα αρώματα πράσινου μήλου, μαντζουράνας, βοτάνων, χαμομηλιού και αμύγδαλου καθώς και μια πανσπερμία μπαχαρικών κρύβονται μέσα στον «πράσινο θησαυρό» της ελληνικής γης.

Mε την καθοδήγηση της Olive Oil Sommelier καθώς και του Executive Chef ο επισκέπτης βιώνει ένα πραγματικά αξέχαστο tour ταξιδεύοντας στον κόσμο του EVOO και την εγγενή του σχέση με τη μεσογειακή διατροφή που φημίζεται για τα οφέλη του στην υγεία και στη μαγειρική.

Olive oil tasting και ανατρεπτικό degustation menu

Μέσα από προσεκτικά διαδραστικές ασκήσεις ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να ξεχωρίσει ένα ελαττωματικό από ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, να ανακαλύψει ποια διαδικασία ακολουθείται για να γευτεί το ελαιόλαδο, να γνωρίσει ποικιλίες από όλη την Ελλάδα αλλά και να έρθει σε επαφή με κάθε μυστικό για τη γαστρονομική τους αξία συνδυάζοντάς τες με ένα ανατρεπτικό degustation menu.

Μέσα από το olive oil tasting, σε πρώτο πλάνο βρίσκονται, η ιστορία και ο πολιτισμός της ελιάς, η γνωριμία με το ποιοτικό ελαιόλαδο και τις χρήσεις του, οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του, οι αρχές της καλλιέργειας, της ελαιοποίησης και της αποθήκευσης, η οργανοληπτική αξιολόγηση και φυσικά η σημαντική συνθήκη της σύνδεσης του με την γαστρονομία αλλά και με τα olive oil bars των εστιατορίων.

Ένα πρωτότυπο γαστρονομικό tour στη Σαντορίνη με πρωταγωνιστή την ελαϊκή κληρονομιά και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Σε ένα υπέροχο, παραδοσιακό με νησιώτικη αισθητική βιολογικό κήπο με ανθισμένα οπωροφόρα δέντρα και τοπικά λαχανικά, ο επισκέπτης σχεδιάζει τη δική του εμπειρία, ενεργοποιώντας όλες τις αισθήσεις.

Ένα πρωτότυπο γαστρονομικό tour στη Σαντορίνη με πρωταγωνιστή την ελαική κληρονομιά και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Το Olive Oil Experience Santorini θέτει σε πρώτο πλάνο την γαστρονομία του ελαιόλαδου δημιουργώντας το πιο βιωματικό τραπέζι για τους φιλοξενουμένους του.

Σε συνδυασμό με τη διαδραστική γευσιγνωσία ελαιόλαδου, ο κάθε επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα από τη Σαντορίνη αλλά και από τις γύρω περιοχές τα οποία εκτοξεύονται μέσα από τις δημιουργικές συνταγές. Η κάθε συνταγή που ενορχηστρώνει και ένα πιάτο συνδυάζεται με την κατάλληλη ετικέτα ελαιόλαδου, η οποία κάθε φορά προωθεί και αναδεικνύει μία διαφορετική ποικιλία ελιάς όπως και έναν διαφορετικό τοπικό παραγωγό.

Ένα πραγματικό παιχνίδι γεύσης και αρωμάτων μέσα από το οποίο πρώτα εξερευνείς και μετά ανακαλύπτεις.

Info

Περισσότερες πληροφορίες στο olive-oil-experience.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6973517031
Email επικοινωνίας: [email protected]

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.