Αρχική Food Stories Guest Chef Φτιάξε δική σου λαγάνα με τη συνταγή του Γιάννη Χασανάκου

Φτιάξε δική σου λαγάνα με τη συνταγή του Γιάννη Χασανάκου

0
Φτιάξε δική σου λαγάνα με τη συνταγή του Γιάννη Χασανάκου

Κάθε χρόνο τη «χρυσοπληρώνεις». Μήπως έφτασε η ώρα να δοκιμάσεις να την ετοιμάσεις στο σπίτι;

Οι λαγάνες είναι απλοί άρτοι, χωρίς απαιτήσεις για τίποτα εντυπωσιακά φουσκώματα (το αντίθετο μάλιστα) και όσο για το ζυμάρι, δεν είναι δα και επιστήμη. Γρήγορα του παίρνεις τον αέρα. With little help from my chef άλλωστε, όλα γίνονται πιο εύκολα. Το μυστικό της νοστιμιάς στη λαγάνα του Γιάννη Χασανάκου είναι η προσθήκη λίγου ταχινιού που τονίζει τη σουσαμένια επίγευση.

Συνταγή για λαγάνα με ταχίνι του Γιάννη Χασανάκου

Για να φτιάξετε τη σπιτική λαγάνα από σκεύη χρειάζεστε ένα μεγάλο μπολ για την ανάμειξη των υλικών, ταψί ή λαμαρίνα του φούρνου και λαδόκολλα. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ ή στην παρακάτω φωτογραφία.

Λαγάνα με ταχίνι

Για την ιστορία της εθιμικής συνταγής

Η λαγάνα κανονικά είναι άρτος άζυμος, δηλαδή αρχικά δεν περιείχε προζύμι ή μαγιά ή κάποιο διογκωτικό υλικό. Γι’ αυτό και έχει το χαρακτηριστικό πλακέ σχήμα. Η έλλειψη αυτή συγκαταλέγεται στους συμβολισμούς της ταπεινότητας και της στέρησης που χαρακτήριζαν τη νηστεία. Ωστόσο, όπως φαίνεται σε αρκετά παλιές συνταγές, τα σπιτικά ζυμώματα της λαγάνας συνηθιζόταν λίγο προζύμι ή μαγιά. Ποιο πιθανό ήταν να συναντήσει κανείς σε μοναστήρια την παλιά λογική της παρασκευής.

Ποιος είναι ο Γιάννης Χασανάκος

Ο Γιάννης Χασανάκος είναι τεχνολόγος τροφίμων που τον κέρδισε η κουζίνα και από το 2013 δουλεύει ως επαγγελματίας μάγειρας. Συμμετείχε στη δημιουργία του συνεργατικού εστιατορίου «Κονσερβοκούτι» στη Νεάπολη Εξαρχείων και εργάστηκε για πολλά χρόνια στο επίσης συνεργατικό εστιατόριο «BreadandRoses». Στη νέα του επαγγελματική δραστηριότητα συμπεριλαμβάνεται το «With a little help from my chef», για το οποίο μαθαίνετε περισσότερα με μια επίσκεψη στο www.joycooker.com.


ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Ένθετο στην Αυγή της Κυριακής | Μάρτιος 2023

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.