Αρχική Ειδήσεις Δελτία Τύπου «Δημοσιογραφικό πέρασμα» από την Πιερία με πρωτοβουλία ΠΟΤΑΠ

«Δημοσιογραφικό πέρασμα» από την Πιερία με πρωτοβουλία ΠΟΤΑΠ

0
«Δημοσιογραφικό πέρασμα» από την Πιερία με πρωτοβουλία ΠΟΤΑΠ
Εικόνα: Χριστίνα Τσαμουρά

Τριήμερη ξενάγηση δημοσιογράφων στις ομορφιές της Πιερίας οργάνωσε ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

«Θεωρώντας ότι η δυναμική της δημοσιογραφίας αποτελεί σημαντικό εφαλτήριο στην προβολή και ανάδειξη των σημαντικών συγκριτικών στοιχείων της Πιερίας, ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), προσκάλεσε, φιλοξένησε, ξενάγησε, αλλά και ενημέρωσε εκπροσώπους των σημαντικότερων Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, πανελλήνιας εμβέλειας».

Αυτό αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου του ο ΠΟΤΑΠ, σχετικά με το τριήμερο 8-9-10 Μαρτίου 2024, οπότε και υλοποιήθηκε η πρωτοβουλία του Οργανισμού με σειρά επιτόπιων επισκέψεων των δημοσιογράφων σε περιοχές και θεσμικούς φορείς της Πιερίας, οι οποίοι αποτυπώνουν την τουριστική και όχι μόνο ταυτότητα του νομού. Στη συνέχεια του δελτίου Τύπου περιγράφεται το πρόγραμμα και οι στάσεις των δημοσιογράφων καθώς και οι συναντήσεις τους, τα οποία έχουν ως εξής:

Στο Λιτόχωρο

Με έδρα ξενοδοχειακή μονάδα της Λεπτοκαρυάς, όπου και η πρώτη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Τύπου επισκέφθηκαν αρχικά το Λιτόχωρο. Επί της υποδοχής, ο Σεβασμιώταος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, και η αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Σοφία Ζουρζούρα. Στις υπώρειες του μυθικού Ολύμπου, το ξεκίνημα της ξενάγησης και ενημέρωσης έγινε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου και στο Ναυτικό Μουσείο με τη μεγάλη ναυτική παράδοση, με τη βραδιά να ολοκληρώνεται με οινογνωσία των τοπικών κρασιών.

Στον πιερικό βορρά

Το πρόγραμμα της επομένης περιλάμβανε γνωριμία σε περιοχές του πιερικού βορρά, στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού με ξεναγό και συνοδό την αντιδήμαρχο, Μαρία Ναβροζίδου. Το ξεκίνημα στον αρχαιολογικό χώρο της Πύδνας, όπου και ο απόπλους του Αποστόλου Παύλου κατά τη δεύτερη Ιεραποστολική του Περιοδεία.

Ακολούθησαν οι επισκέψεις-ξεναγήσεις στην Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου, με τα αξιόλογα ευρήματα από τις πόλεις της Πύδνας και της Μεθώνης της εποχής Σιδήρου έως τους ελληνιστικούς χρόνους και σε Οινοποιείο και Αμπελώνες του Κίτρους.

Στη συνέχεια μια ενδιαφέρουσα στάση στο Αιγίνιο, την πόλη των Πελαργών, για σχετική ενημέρωση για τις «Ιστορίες των Πελαργών» από το Σωματείο Επαγγελματιών Αιγινίου, μετά στον Κολινδρό για την γνωριμία με το τοπικό Λαογραφικό Μουσείο, την Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου και τους Ιερούς Ναούς Αγίας Παρασκευής και Αγίου Γεωργίου.

Στην Κατερίνη, το Ελατοχώρι και τον Παλαιό Παντελεήμονα

Την τρίτη και τελευταία ημέρα, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, η αντιπροσωπεία των εκπροσώπων των ΜΜΕ, επισκέφθηκε, το πρωί, την έδρα του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, όπου ενημερώθηκε για τον πανελλήνιας εμβέλειας πολιτιστικό θεσμό από τον πρόεδρο κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο, την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου και την αντιδήμαρχο Κατερίνης, Ελίνα Διαμαντοπούλου.

 

Παράλληλα με την γνωριμία του φυσικού, ιστορικού και αρχαιολογικού πλούτου της Πιερίας, οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι συναντήθηκαν, ενημερώθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις τόσο με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Γιώργο Καραλή και μέλη της διοίκησης του ΠΟΤΑΠ όσο και με αυτοδιοίκητους και λοιπούς θεσμικούς-παραγωγικούς φορείς του νομού.

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.