Αρχική Διατροφή Doctor Food Βιταμίνες και παιδιά: ποιες χρειάζονται για να αναπτυχθούν σωστά

Βιταμίνες και παιδιά: ποιες χρειάζονται για να αναπτυχθούν σωστά

0
Βιταμίνες και παιδιά: ποιες χρειάζονται για να αναπτυχθούν σωστά

Τα παιδιά χρειάζονται όλα τα θρεπτικά συστατικά, ώστε να αναπτυχθεί σωστά ο οργανισμός τους, ασβέστιο, ψευδάργυρο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρος και όλες τις βιταμίνες.

Τα παιδιά χρειάζονται όλα τα θρεπτικά συστατικά, ώστε να αναπτυχθεί σωστά ο οργανισμός τους, ασβέστιο, ψευδάργυρο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρος και όλες τις βιταμίνες.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

Ασβέστιο
 
Τα παιδιά χρειάζονται ασβέστιο για να χτίσουν ισχυρά οστά και δόντια. Πολύ λίγο ασβέστιο μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερη πιθανότητα νόσου των οστών μελλοντικά. Το δέρμα παράγει βιταμίνη D όταν εκτίθεται στον ήλιο. Ωστόσο, επειδή οι ακτίνες UV μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο προσέξτε και αντ’ αυτού επιλέξτε ενισχυμένο γάλα, δημητριακά ή αυγά στην παιδική διατροφή.
 
Ψευδάργυρος
 
Ο ψευδάργυρος μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των κρυολογημάτων βοηθώντας το ανοσοποιητικό των παιδιών να πολεμά τους ιούς και άλλα μικρόβια. Το σώμα χρειάζεται ψευδάργυρο για να αναπτυχθεί. Περιέχεται στο κοτόπουλο, τα φασόλια και σε ενισχυμένα δημητριακά πρωινού.
 
Κάλιο
 
Σχεδόν κάθε κύτταρο και όργανο χρειάζεται το κάλιο για να εργαστεί όπως πρέπει. Το κάλιο είναι επίσης σημαντικό για την αρτηριακή πίεση, διατηρώντας την καρδιά ικανή να αντλεί και τους μυς να δουλεύουν όταν τα παιδιά τρέχουν.
 
Μαγνήσιο
 
Το μαγνήσιο είναι ένας από τους θεμέλιους λίθους των κυττάρων και είναι σημαντικό για την παραγωγή ενέργειας. Μια διατροφή πλούσια σε μαγνήσιο επίσης βοηθά στην καλή άντληση της καρδιάς δυνατά, στην ενήλικο ζωή. Περιέχεται στο καστανό ρύζι, το τοφού, τα φασόλια, τα αμύγδαλα και άλλους ξηρούς καρπούς.
 
Σίδηρος
 
Βοηθά στην άντληση αίματος και βρίσκεται στο μέρος των ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταφέρουν οξυγόνο στο υπόλοιπο σώμα. Περιέχεται στο βόειο κρέας ή σε όσπρια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και ενισχυμένα με σίδηρο δημητριακά.
 
Χολίνη
 
Η χολίνη δεν είναι βιταμίνη αλλά αποτελεί σημαντική θρεπτική ουσία. Τα κύτταρα τη χρειάζονται για τη φόρμα τους και το νευρικό σύστημα για την επιτάχυνση μηνυμάτων στον οργανισμό. Η διατροφή που την περιέχει είναι τα αυγά, το ψάρι, το μοσχάρι, το κοτόπουλο και το μπρόκολο.
 
Βιταμίνη Α
 
Αποτελεί κλειδί για την καλή όραση των παιδιών, ιδιαίτερα για τα χρώματα και τη νυχτερινή όραση. Δίνει επίσης στο ανοσοποιητικό σύστημα ώθηση κατά των λοιμώξεων. Περιέχεται στα καρότα και άλλα λαχανικά πορτοκαλί χρώματος και φρούτων-όπως οι γλυκοπατάτες. Γεμίστε τα ποτήρια των παιδιών με ενισχυμένο γάλα.
 
Βιταμίνες Β
 
Τα παιδιά χρειάζονται βιταμίνες του συμπλέγματος Β για την παραγωγή και τη χρήση ενέργειας. Χωρίς αρκετές βιταμίνες Β τα παιδιά παθαίνουν αναιμία. Μπορείτε να βρείτε τις συγκεκριμένες βιταμίνες σχεδόν σε όλες τις ομάδες τροφίμων. Στα προϊόντα ολικής άλεσης, στο ψάρι, στο κοτόπουλο, στα φυλλώδη λαχανικά και στα γαλακτοκομικά.
 
Βιταμίνη C
 
Η βιταμίνη C, σε καθημερινή βάση, συμβάλλει στην αποφυγή των κρυολογημάτων βοηθώντας τον οργανισμό των παιδιών να καταπολεμά λοιμώξεις. Επιταχύνει επίσης την ίαση γρατζουνιών. Τα παιδιά μπορούν να πιούν ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού ή να φάνε ένα πορτοκάλι. Άλλα φρούτα και λαχανικά επίσης περιέχουν τη βιταμίνη. Δοκιμάστε φράουλες, ντομάτες και κόκκινες γλυκές πιπεριές.
 
Βιταμίνη D
 
Το δέρμα παράγει τη βιταμίνη όταν εκτίθεται στον ήλιο. Ωστόσο, καθώς οι ακτίνες είναι επικίνδυνες για καρκίνο αντ’ αυτού επιλέξτε ενισχυμένο γάλα, δημητριακά, τόνο ή αυγά.
Χρειάζεται για ισχυρά οστά και δόντια, η καθημερινή λήψη. Βοηθά τον οργανισμό να απορροφά το ασβέστιο με αποτέλεσμα το χτίσιμο των οστών.
Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.