Αρχική Ιστορίες Food Stories Χατζέλης Αυγοπωλείον –πεσκεσάκι από τη Λέσβο

Χατζέλης Αυγοπωλείον –πεσκεσάκι από τη Λέσβο

0
Χατζέλης Αυγοπωλείον –πεσκεσάκι από τη Λέσβο

Πολυτέλεια είναι να έχεις στην Αθηνά κάθε μέρα φρέσκα αυγά από την Πηγή Μυτιλήνης και από κότες που εκτρέφονται σε υψόμετρο 300 μ. μέσ’ στο πεύκο.

Πολυτέλεια είναι να έχεις στην Αθηνά κάθε μέρα φρέσκα αυγά από την Πηγή Μυτιλήνης και από κότες που εκτρέφονται σε υψόμετρο 300 μ. μέσ’ στο πεύκο.

Ένα χρόνο στην Αγορά του Βύρωνα το «Αυγοπωλείον Χατζέλη» κι έχει πλέον αποκτήσει τη φανατική του πελατεία –όχι άδικα. Είναι αληθινή πολυτέλεια να έχεις στην Αθηνά κάθε μέρα φρέσκα αυγά από την Πηγή Μυτιλήνης και από κότες που εκτρέφονται σε υψόμετρο 300 μ. μέσ’ στο πεύκο. Και να φτιάχνεις τις ουζοποικιλίες σου για να πιεις ένα Βαρβαγιάννη ή έναν Πιτσιλαδή με ντόπιο λαδοτύρι και εκλεκτή γραβιέρα, σαρδέλες Καλλονής, λογής λογής ελιές και παξιμαδάκι χειροποίητο – όλα από το νησί. Και να έχεις ένα βήμα από την πόρτα σου κρασί της Λήμνου και τυριά και γαλακτοκομικά με βορειοαιγαιοπελαγίτικο αέρα. Να βρίσκεις όμορφα συσκευασμένα και ταχτοποιημένα στα ραφάκια τους τα καλούδια του νησιού, τραχανάδες, κοχυλάκι, κουσκουσάκι, μανεστράκι, για φαγητά φούρνου ή κατσαρόλας με την πλούσια γεύση της ελληνικής παράδοσης.

Κι από δίπλα οι βυσσινάδες κι οι σουμάδες και τα γλυκά του κουταλιού, τα κουλουράκια, αρτυμένα ή νηστίσιμα, οι μαρμελάδες και τα αμυγδαλωτά –όλα φτιαγμένα απ’ τα χέρια των Γυναικών των ντόπιων συνεταιρισμών του Μεσοτόπου και της Άγρας. Βάλε και τα άγρια βότανα, το μέλι και το φημισμένο ελαιόλαδο της μυτιληναίικης γης και καταλαβαίνεις γιατί το «Αυγοπωλείον» του Χατζέλη συγκαταλέγεται στις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις της περιόδου στα λημέρια των Ανατολικών Συνοικιών.

Info
«Αυγοπαλείον» Χατζέλης –Παραδοσιακά Προϊόντα Μυτιλήνης
Αγ. Σοφίας 35, Αγορά Βύρωνα, τηλ. 210 7660078

aygopwleion2.jpg

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.