Αρχική Διατροφή Doctor Food Αυτά είναι τα οφέλη της βρώμης!

Αυτά είναι τα οφέλη της βρώμης!

0
Αυτά είναι τα οφέλη της βρώμης!

Όλοι πλέον γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η βρώμη για μια ισορροπημένη διατροφή. Μια από τις καλύτερες επιλογές μας για ένα υγιεινό πρωινό ή ένα ελαφρύ σνακ, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες μας χορταίνουν και ρίχνουν τα επίπεδα κακής χοληστερόλης. Κι αυτά είναι μόνο η αρχή!

Όλοι πλέον γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η βρώμη για μια ισορροπημένη διατροφή. Μια από τις καλύτερες επιλογές μας για ένα υγιεινό πρωινό, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες μας χορταίνουν και ρίχνουν τα επίπεδα κακής χοληστερόλης. Κι αυτά είναι μόνο η αρχή! Σύμφωνα με το
iatronet.gr η βρόμη (το γνωστό μας κουάκερ) επίση:

Περιέχει σημαντικά μέταλλα, όπως μαγγάνιο, σελήνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Ας ρίξουμε μια πιο αναλυτική ματιά στα οφέλη που έχει αυτό το superfood για την υγεία μας.

Ελαττώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, και ειδικά αυτή που περιέχει η βρώμη, μπορεί να ελαττώσει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Αυτό έχει αποδειχθεί μέσα από μελέτες που επιβεβαίωσαν ότι η βρώμη αποτελεί σημαντικό κομμάτι ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

Προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Ερευνητές από τη Βρετανία και την Ολλανδία εξέτασαν τα αποτελέσματα από ποικίλες έρευνες, με σύνολο συμμετεχόντων σχεδόν 2 εκατομμύρια και κατέληξαν ότι όσο περισσότερες φυτικές ίνες καταναλώνουμε, τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου. Συγκεκριμένα, για κάθε 10 γραμμάρια επιπλέον φυτικές ίνες στη διατροφή μας, ο κίνδυνος μειώνεται κατά 10%.

Χαμηλώνει την αρτηριακή πίεση. Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διατροφή που περιέχει πολλά δημητριακά ολικής άλεσης μπορεί να έχει παρόμοια επίδραση στο να ελαττώνει την αρτηριακή πίεση, με τα αντιυπερτασικά φάρμακα.

Κατά της παχυσαρκίας. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2014, η βρώμη παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα της διατροφής μας και στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Μας αφήνει να νιώθουμε χορτασμένοι για περισσότερη ώρα, με αποτέλεσμα να μην καταφεύγουμε σε πρόχειρες και ανθυγιεινές λύσεις για να κόψουμε την πείνα μας, καταναλώνοντας παράλληλα εκατοντάδες περιττές θερμίδες καθημερινά.

Όχι μόνο στο γιαούρτι! Η πιο συνηθισμένη μορφή κατανάλωσης βρώμης είναι να αναμειγνύουμε μερικές νιφάδες στο γιαούρτι του πρωινού. Δεν είναι όμως μόνο αυτή η χρύση της. Βρείτε 4 πολύ νόστιμες συνταγές που θα σας κάνουν να πείτε «ναι» στη βρώμη πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.