Αρχική Ιστορίες Η ακατάστατη κουζίνα σε παχαίνει

Η ακατάστατη κουζίνα σε παχαίνει

0
Η ακατάστατη κουζίνα σε παχαίνει

ΕΡΕΥΝΑ | Τα χαοτικά περιβάλλοντα -όπως οι ακατάστατες κουζίνες- σου προσθέτουν θερμίδες, αν σε βρουν …ευάλωτο, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Κορνέλ.

Τα χαοτικά περιβάλλοντα -όπως οι ακατάστατες κουζίνες- σου προσθέτουν θερμίδες, αν σε βρουν …ευάλωτο, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Κορνέλ.

Αμερικανική μελέτη διαπίστωσε ότι τα «αγχωτικά και χαοτικά περιβάλλοντα τροφίμων» κάνουν τους ανθρώπους να επιλέγουν σνακ υψηλής θερμιδικής αξίας.

Σε μια προσπάθεια να προσδιορίσουν τον αντίκτυπο του περιβάλλοντος στην κατανάλωση φαγητού, ερευνητές του νεοϋορκέζικου Πανεπιστημίου Cornell, με επικεφαλής τους Lenny R. Vartanian, Kristin M. Kernan και Brian Wansink, ζήτησαν από 101 γυναίκες (προπτυχιακές φοιτήτριες), που βρέθηκαν είτε σε κουζίνες με κανονικές συνθήκες είτε σε κουζίνες σε χαοτική κατάσταση, να καταγράψουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πότε αισθάνονταν απολύτως οργανωμένες, πότε ένιωθαν ουδέτερα και πότε θεωρούσαν πως η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχό τους. Παράλληλα για το ίδιο διάστημα όλες οι συμμετέχουσες τροφοδοτήθηκαν με μπισκότα, κρακεράκια και καρότα.

Σύμφωνα με τη μελέτη όσες γυναίκες ένιωθαν ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχό τους και βρέθηκαν στην ακατάστατη κουζίνα κατανάλωσαν περισσότερα πολυθερμιδικά σνακ απ’ τις υπόλοιπες.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που βρέθηκαν στην πιο ευάλωτη φάση σε χαοτικό περιβάλλον κατανάλωσαν περισσότερα μπισκότα (103 θερμίδες) από τις γυναίκες που ένιωθαν απολύτως οργανωμένες (38 θερμίδες). Το χαοτικό περιβάλλον δεν φάνηκε να είχε κανέναν αντίκτυπο ως προς την κατανάλωση των κράκερ και των καρότων. 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ευρήματα καταδεικνύουν ότι ένα χαοτικό περιβάλλον μπορεί να κάμψει σε μεγάλο βαθμό την αντίσταση απέναντι σε ανθυγιεινές, παχυντικές τροφές. Ωστόσο, η κατάσταση του μυαλού και το είδος των σκέψεων μπορεί να επιτρέψει ή να αποτρέψει τον αντίκτυπο του περιβάλλοντος.

 

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com