Αρχική Ειδήσεις Ανακλήσεις Προϊόντων Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί εργαλείο κουζίνας από τα Lidl

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί εργαλείο κουζίνας από τα Lidl

0
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί εργαλείο κουζίνας από τα Lidl

ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ | Το προϊόν που ανακαλείται είναι ακατάλληλο για επαφή με τρόφιμα.

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση εργαλείου κουζίνας που διακινείται μέσω της αλυσίδας Lidl εξέδωσε σήμερα ο ΕΦΕΤ.

Σύμφωνα με τον Φορέα Ελέγχου Τροφίμων πρόκειται για πλαστική σπάτουλα. Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνησή της. Στη συγκεκριμένη σπάτουλα διαπιστώθηκε μετανάστευση πρωτοταγών αρωματικών αμινών σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικά επιτρεπόμενο όριο για τη χρήση της σε τρόφιμα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πλαστική τρυπητή σπάτουλα μαύρου χρώματος με εμπορική ονομασία ERNESTO, κινέζικης προέλευσης, με κωδικό IAN 285557, με αριθμό παρτίδας Batch No: 280417 και αριθμό γραμμοκώδικα 4333991000237. Το εν λόγω προϊόν διακινήθηκε στην Ελλάδα από την επιχείρηση LIDL HELLAS.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εν λόγω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος (φωτογραφίες ΕΦΕΤ κάτω), να μην το χρησιμοποιήσουν.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.