Αρχική Ιστορίες Food Stories Αστυπάλαια -Εκεί που τα τραπέζια ισορροπούν πάνω στα βότσαλα

Αστυπάλαια -Εκεί που τα τραπέζια ισορροπούν πάνω στα βότσαλα

0
Αστυπάλαια -Εκεί που τα τραπέζια ισορροπούν πάνω στα βότσαλα

Ένα τεράστιο αρμυρίκι στη μικρή βεράντα, μερικά τραπεζάκια πάνω στα βότσαλα και ακριβώς απέναντι να δεσπόζει ο επιβλητικός βράχος του κάστρου. Εκεί ακριβώς, στην άκρη της παραλίας, στον Πέρα Γιαλό, στην Αστυπάλαια, βρίσκεται το ταβερνάκι Ακρογιάλι να σε προκαλεί με τη θέση των τραπεζιών του και να δοκιμάζει τις παρέες με συντριπτικά καλοκαιρινά διλήμματα: «Μπάνιο ή γαριδομακαρονάδα»;

Ένα τεράστιο αρμυρίκι στη μικρή βεράντα, μερικά τραπεζάκια πάνω στα βότσαλα και ακριβώς απέναντι να δεσπόζει ο επιβλητικός βράχος του κάστρου. Εκεί ακριβώς στην άκρη της παραλίας στον Πέρα Γιαλό στην Αστυπάλαια βρίσκεται το ταβερνάκι Ακρογιάλι να σε προκαλεί με τη θέση των τραπεζιών του και να δοκιμάζει τις παρέες με συντριπτικά καλοκαιρινά διλήμματα του τύπου: «Μπάνιο ή γαριδομακαρονάδα»;

Κείμενο | Φωτογραφίες: Κλειώ Καμπούρη – Χριστίνα Τσαμουρά

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Η κουζίνα του μικρή με σχεδόν σπιτικό εξοπλισμό, η ατμόσφαιρα χαλαρή, τα πρόσωπα χαμογελαστά και οι τιμές πραγματικά φιλικές. Όσοι είναι για βουτιά, πάνε για βουτιά, οσοι πάλι δε θέλουν να φάνε με την πλάτη στο Κάστρο πιάνουν τις θέσεις με την καλύτερη θέα. Το τραπέζι στρώνεται με χάρτινο τραπεζομάντιλο «με τον καλύτερο χάρτη του νησιού» και τα πρώτα πιάτα αρχίζουν να έρχονται. Ντοματοσαλάτα με χλωρή το μαλακό ντόπιο τυρί, πιταρούδια με συμιακό γαριδάκι, ντοματοκεφτέδες, πουγκιά γεμιστά με χλωρή και φυσικά οι παγωμένες μπύρες. Εμείς δίπλα στη θάλασσα προτιμήσαμε να απολαύσουμε τη μοναδική γαριδομακαρονάδα και τη μακαρονάδα του ψαρά, προσεγμένα πιάτα που μοσχομυρίζουν θάλασσα αλλά ο κατάλογος δε θα αφήσει παραπονεμένους τους λάτρεις του κρέατος, των μαγειρευτών και των ντόπιων συνταγών.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Και μια μικρή συμβουλή για τους φίλους που μπορούν και θέλουν να απολαύσουν αστακομακαρονάδα με 60 € το κιλό (περσινή τιμή, περίπου 300γρ. στη μερίδα)… ενημερώστε το μαγαζί 2-3 ώρες νωρίτερα για να προλάβουν να ψαρέψουν οι άνθρωποι τον αστακό!

Info

Τι; Το Ακρογιάλι -Παραθαλάσσιο Ταβερνάκι
Πού; Αστυπάλαια, Πέρα Γιαλός, τ : 22430 61863
Πότε; Ιούνιος-Οκτώβριος, καθημερινά, μετά τις 16:00

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!