Αρχική Διατροφή Doctor Food 8 ανησυχητικά σημάδια ότι τρως περισσότερη ζάχαρη από αυτή που χρειάζεσαι

8 ανησυχητικά σημάδια ότι τρως περισσότερη ζάχαρη από αυτή που χρειάζεσαι

0
8 ανησυχητικά σημάδια ότι τρως περισσότερη ζάχαρη από αυτή που χρειάζεσαι

Η ζάχαρη είναι μια από τις πιο επιβλαβής ουσίες που μπορείτε να καταναλώσετε. Και, το χειρότερο πράγμα με αυτήν την ουσία, είναι ότι είναι παρούσα στην καθημερινή μας διατροφή. Και, δυστυχώς, ο νοσηρός εθισμός στη ζάχαρη γίνεται δημοφιλής, όχι μόνο μεταξύ των ενηλίκων, αλλά και στα παιδιά.

Η ζάχαρη είναι μια από τις πιο επιβλαβής ουσίες που μπορείτε να καταναλώσετε. Και, το χειρότερο πράγμα με αυτήν την ουσία, είναι ότι είναι παρούσα στην καθημερινή μας διατροφή. Και, δυστυχώς, ο νοσηρός εθισμός στη ζάχαρη γίνεται δημοφιλής, όχι μόνο μεταξύ των ενηλίκων, αλλά και στα παιδιά.

ΠΗΓΗ: womantoc.gr

Δείτε μερικές από τις παρενέργειες που η υπερκατανάλωση ζάχαρης έχει για την υγεία σας:

Κατ “αρχάς, πρέπει να ξέρετε ότι η πάρα πολλή ζάχαρη, υπερφορτώνει και κάνει ζημιά στο συκώτι σας. Οι ειδικοί λένε ότι οι αρνητικές επιπτώσεις της ζάχαρης ή της φρουκτόζης μπορούν να συγκριθούν με τις επιπτώσεις του αλκοόλ.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η ζάχαρη μπορεί να εξαπατήσει το σώμα σας βάζοντας βάρος και επηρεάζει τα σήματα της ινσουλίνης.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να γνωρίζετε – ότι η ζάχαρη προκαλεί επίσης δυσλειτουργία του μεταβολισμού. Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί ένα σύνολο συμπτωμάτων γνωστό ως κλασικό μεταβολικό σύνδρομο. Αυτά περιλαμβάνουν αύξηση βάρους, κοιλιακή παχυσαρκία, μειωμένη HDL και αυξημένη LDL αυξήθηκ, αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αυξημένα τριγλυκερίδια, και η υψηλή πίεση του αίματος.

Η πολλή ζάχαρη αυξάνει επίσης τα επίπεδα ουρικού οξέος. Και, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος είναι ένας παράγοντας κινδύνου για καρδιακές και νεφρικές παθήσεις.

Τρώτε πολλή ζάχαρη; Υπάρχουν οκτώ αποκαλυπτικά σημάδια ότι το κάνετε:

1.Συνεχώς επιθυμείτε να φάτε γλυκό

Είναι πολύ σημαντικό να το ξέρετε, και πραγματικά πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εσάς το γνωρίζετε ήδη – όσο περισσότερη ζάχαρη τρώτε, τόσο περισσότερο την ποθείτε. Κάνοντας μια δίαιτα υψηλή σε ζάχαρη, θα προκαλέσει μια ορμονική αντίδραση στο σώμα σας που είναι σαν ένα κύμα, θα σας ανεβάσει και τότε θα σας συντρίψει κάτω κάνοντας το σώμα σας να ζητάει περισσότερη ζάχαρη.

2.Νιώθετε υποτονικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας

Και μην ξεχνάτε – ότι ανεβαίνει πρέπει να κατέβει, έτσι δεν είναι; Πράγμα που σημαίνει ότι η ζάχαρη προκαλεί ένα «ανέβασμα» ινσουλίνης και μετά προκαλεί μια αναπόφευκτη συντριβή.

3. Το δέρμα σας θα σπάει συνέχεια

Μερικοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι στο ανέβασμα της ινσουλίνης από την πρόσληψη ζάχαρης, η οποία μπορεί να θέσει έναν ορμονικό καταρράκτη που μπορεί να οδηγήσει σε ένα ξέσπασμα ακμής. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η ανεξέλεγκτη κατανάλωση ζάχαρη μπορεί να εμφανιστεί στο πρόσωπό σας μέσα σε λίγες ημέρες.

4. Είστε πιο κυκλοθυμικοί από το συνηθισμένο

Οι εμπειρογνώμονες ανέφεραν επίσης ότι η πτώση του σακχάρου στο αίμα που συμβαίνει όταν τελειώνει το «ανέβασμα» μπορεί να προκαλέσει μεταβολές στη διάθεση.

5. Έχετε βάλει βάρος

Λοιπόν, η υπερβολική ζάχαρη συνήθως σημαίνει επιπλέον θερμίδες! Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη δεν έχει καμία πρωτεΐνη ή ίνες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν σας γεμίσει – οπότε απλά συνεχίζετε να τρώτε. Η ουσία αυτή προκαλεί επίσης την απελευθέρωση ινσουλίνης, μια ορμόνη που παίζει μεγάλο ρόλο στην αύξηση του σωματικού βάρους.

6. Αποκτάτε χαλασμένα δόντια

Εδώ είναι αυτά που πρέπει να γνωρίζετε – όταν τα βακτήρια μπαίνουν με σωματίδια τροφής ανάμεσα στα δόντια, παράγεται οξύ, το οποίο προκαλεί τερηδόνα. Το ανθρώπινο σάλιο διατηρεί μια υγιή ισορροπία βακτηρίων από μόνο του, αλλά η ζάχαρη μπορεί να επηρεάσει το pH και την αποτίναξη του φυσικού οικοσυστήματος. Αυτό δίνει στα βακτήρια την ευκαιρία να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν, που οδηγεί σε χαλασμένα δόντια.

7. Ο εγκέφαλος σας μπερδεύετε, ιδιαίτερα μετά από ένα γεύμα

Οι ειδικοί λένε ότι αυτό είναι ένα κοινό σύμπτωμα των χαμηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

8. Τίποτα δεν είναι τόσο γλυκό όσο ήταν στην αρχή

Η υπερκατανάλωση ζάχαρης βομβαρδίζει ουσιαστικά την αίσθηση της γεύσης σας. Αν λοιπόν μειώσετε την ζάχαρη θα έρθει μια στιγμή που εκτός του ότι θα την γεύεστε καλύτερα, τα φαγητά μπορεί να σας φαίνονται και ιδιαιτέρως γλυκά!

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.