Αρχική Διατροφή Doctor Food 7 περιπτώσεις που παραπλανεί η ζυγαριά

7 περιπτώσεις που παραπλανεί η ζυγαριά

0
7 περιπτώσεις που παραπλανεί η ζυγαριά

DOCTOR FOOD | Μην πιστεύετε πάντα αυτό που βλέπουν τα μάτια σας.

Όταν είσαι σε δίαιτα, αντιμετωπίζεις με κάποιο «δέος» την παραμικρή μετακίνηση του δείκτη, περιμένοντας να …πανηγυρίσεις ή να απογοητευτείς. Ωστόσο, δεν πρέπει να πιστεύετε πάντα αυτό που βλέπουν τα μάτια σας. Ιδού μερικές περιπτώσεις που η ζυγαριά μάς δείχνει περισσότερα ή λιγότερα κιλά, αλλά δεν πρέπει να της δίνουμε και τόση σημασία. 

1. Μετά από το γιορτινό φαγοπότι. Το να ζυγιστείτε την επόμενη μέρα μιας παρατεταμένης και αχαλίνωτης κατανάλωσης φαγητού και ποτού δεν είναι και το σοφότερο πράγμα του κόσμου. Εκτός αν είστε προετοιμασμένοι να μην πάρετε τοις μετρητοίς αυτό που θα δείτε. Αφενός γιατί αυτό που θα δείτε το πιθανότερο είναι να μην αντιπροσωπεύει το πραγματικό σας βάρος και τη μεθεπόμενη να σας δείχνει λιγότερα κιλά η ζυγαριά και αφετέρου γιατί θα σας χαλάσει η ψυχολογία -ενδεχομένως περισσότερο απ’ όσο η κατάσταση απαιτεί. Επιστρέψτε στο κανονικό σας διατροφικό πρόγραμμα, γυμναστείτε και να είστε σίγουροι πως κανείς δεν παχαίνει πραγματικά μέσα σε δυο μέρες, αν φρενάρει εγκαίρως την υπερθερμιδική πρόσληψη στη συνέχεια.  

2. Μετά το γυμναστήριο. Έχετε λιώσει 2 ώρες στο διάδρομο και η ζυγαριά σας δείχνει ακόμη και 1 1/2 κιλό λιγότερο. Μην την πιστεύετε και δεν υπάρχει κανένας λόγος πανηγυρισμού -είναι τα υγρά που χάσατε από τον ιδρώτα και θα επανεμφανιστούν μόλις πιείτε νερό. Το οποίο, μάλιστα, πρέπει να κάνετε άμεσα για να μη βασανίζετε τον οργανισμό σας.

3. Μετά τη γέννα. Τις πρώτες μέρες μετά τη γέννα, η ζυγαριά συνήθως δείχνει ραγδαία μείωση βάρους παραπλανώντας όχι τόσο ως προς τα κιλά όσο ως προς την ταχύτητα με την οποία χάνονται. Μόλις αφαιρεθεί το βάρους του μωρού, του πλακούντα, του αμνιακού υγρού και αποκατασταθεί ο όγκος του αίματος, όλα θα γίνουν όπως πριν: δηλαδή τα υπόλοιπα έξτρα κιλά θα χάνονται με τους ρυθμούς …χελώνας που όλοι γνωρίζουμε -τους πλέον ασφαλείς.

4. Αμέσως πριν, κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά την περίοδο. Πέντε με εφτά μέρες το μήνα οι γυναίκες μπορεί να βλέπουν εντελώς παραπλανητική αύξηση βάρους μέχρι και 1 1/2 κιλό. Υπεύθυνες γι’ αυτό είναι κάποιες έντονες κατακρατήσεις υγρών, αλλά και οι γενικότερες αλλαγές που υφίσταται το γυναικείο σώμα κατά την έμμηνο ρύση, την προεμμηνορροϊκή φάση ή την ωορρηξία.

5. Μετά το φαγητό. Αν ζυγιστείτε αμέσως μετά το γεύμα ή το δείπνο, είναι πιθανό η ζυγαριά να ανέβει αρκετά, για διάφορους λόγους, κανένας εκ των οποίων δεν είναι μόνιμος. Μην πτοηθείτε.

6. Μετά την κατανάλωση νερού. Αν ζυγιστείτε αμέσως, περίπου όσο νερό ήπιατε, τόσο βάρος παραπάνω θα δείξει η ζυγαριά. Σε καμία περίπτωση αυτό δε σημαίνει ότι …παχύνατε.

7. Στο τέλος της ημέρας. Το βάρος που δείχνει η ζυγαριά τη νύχτα, πριν τον ύπνο, σπάνια είναι ίδιο μ’ αυτό του πρωινού και συνήθως εμφανίζει παραπλανητική αύξηση, που μέχρι το πρωί θα έχει αποκατασταθεί.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com