Αρχική Διατροφή Doctor Food 11 καλοί λόγοι να πίνεις καφέ καθημερινά

11 καλοί λόγοι να πίνεις καφέ καθημερινά

0
11 καλοί λόγοι να πίνεις καφέ καθημερινά

Η Huffington Post μάζεψε ό,τι έρευνα, μελέτη, δημοσίευμα εντόπισε σχετικά με τις θετικές συνέπειες στην υγεία μας του πιο δημοφιλούς (και ενοχοποιημένου) ροφήματος του πλανήτη και συνόψισε 11 λόγους για τους οποίους αξίζει να γεμίζουμε τη φλιτζάνα μας ξανά και ξανά. Για δείτε…

Η Huffington Post μάζεψε ό,τι έρευνα, μελέτη, δημοσίευμα εντόπισε σχετικά με τις θετικές συνέπειες στην υγεία μας του πιο δημοφιλούς (και ενοχοποιημένου) ροφήματος του πλανήτη και συνόψισε 11 λόγους για τους οποίους αξίζει να γεμίζουμε τη φλιτζάνα μας ξανά και ξανά. Για δείτε…

1. Κορυφαία αντιοξειδωτική δράση. Σύμφωνα με μελέτη του 2005, που είχε ανακοινωθεί στο Συνέδριο του American Chemical Society, ο καφές μας παρέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο διατροφικό προϊόν. Αυτό δεν προκύπτει από το γεγονός ότι εμπεριέχει πιο πολλά αντιοξειδωτικά σε σχέση, π.χ., με τα φρούτα, αλλά από το γεγονός ότι το σώμα μας φαίνεται πως τα απορροφά ευκολότερα και σε μεγαλύτερη ποσότητα από άλλα τρόφιμα.
2. Αγχολυτική η μυρωδιά του. Ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ ανακάλυψαν ότι στρεσαρισμένα λόγω αϋπνίας πειραματόζωα, καθησυχάζονταν από το άρωμα του καφέ και μειώνονταν τα επίπεδα του άγχους τους. Η μελέτη δεν αφορούσε στο στρες γενικά, αλλά εκείνη τη μορφή του που προέρχεται από έλλειψη ύπνου.
3. Ενάντια στη νόσο του Πάρκινσον. Η ScienceDaily ανέφερε το 2012 ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με νόσο του Πάρκινσον να ελέγξουν τις κινήσεις τους. Ο συγγραφέας της μελέτης, Ronald Postuma, MD, δήλωσε σχετικά ότι υπήρχαν ήδη μελέτες που καταδείκνυαν πως οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν καφεΐνη είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν τη νόσο του Πάρκινσον, όμως σ’ αυτή την περίπτωση το θέμα ήταν αν η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει εκείνους  που πάσχουν ήδη από την ασθένεια.

4. Σύμμαχος του ήπατος. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2006 και περιελάμβανε 125.000 άτομα άνω των 22 ετών, όσοι έπιναν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κίρρωση του ήπατος, αυτοάνοση ασθένεια που προκαλείται από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ηπατική ανεπάρκεια και καρκίνο. Ο Arthur L. Klatsky, MD, επικεφαλής της μελέτης, δήλωσε στον «Guardian», ότι όσο περισσότερο καφέ καταναλώνει ένα άτομο, τόσο φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο να νοσηλευτεί ή να πεθάνει από αλκοολική κίρρωση. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει στο παρελθόν ότι ο καφές μπορεί να «μπλοκάρει» και την ανάπτυξη λιπώδους νόσου του ήπατος, που δε συνδέεται με την κατανάλωση αλκοόλ.
5. Μας κάνει ευτυχισμένους. Σύμφωνα με μελέτη του Αμερικανικού Ινστιτούτου Υγείας όσοι πίνουν τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν περίπου 10% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη, από εκείνους που δεν βάζουν καφέ στο στόμα τους. Η διαπίστωση δε συνδέεται με την ύπαρξη καφεΐνης, καθώς καφεΐνη έχουν και τα αναψυκτικά τύπου κόλα χωρίς αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Ο συγγραφέας της μελέτης, Honglei Chen, MD, PhD, μιλώντας στο prevention.com, εικάζει πως ο καφές χρωστάει τη δράση του αυτή σε συγκεκριμένα αντιοξειδωτικά.
6. «Αποτρέπει» αυτοκτονίες. Άλλη μελέτη που έγινε από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ κατέδειξε ότι η κατανάλωση μεταξύ δύο και τεσσάρων φλιτζανιών καφέ την ημέρα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αυτοκτονίας στους άνδρες και τις γυναίκες κατά περίπου 50%, ενισχύοντας την πεποίθηση ότι ο καφές δρα ως ήπιο αντικαταθλιπτικό.

coffeall7. Αντικαρκινική δράση για τις γυναίκες. Ιδιαίτερα ευχάριστα τα νέα για τις γυναίκες που αγαπούν τον καφέ. Έρευνα που διεξήγαγαν το Brigham and Women’s Hospital και η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ σε 112.897 άνδρες και γυναίκες άνω των 20 ετών διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που πίνουν τρία ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα κινδυνεύουν λιγότερο από καρκίνο του δέρματος σε σχέση με όσες αποφεύγουν τον καφέ.
8. Ενίσχυση αθλητικών επιδόσεων. Σε δημοσίευμά τους οι «New York Times» ανέφεραν ότι ένα φλιτζάνι καφέ πριν την προπόνηση, μπορεί να αυξήσει τις επιδόσεις ειδικά σε αθλήματα αντοχής, όπως το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων και το ποδήλατο. Η καφεΐνη αυξάνει τον αριθμό λιπαρών οξέων στο αίμα, επιτρέποντας  στους αθλητές να «κάψουν» σε πρώτη φάση λίπη για ενέργεια, εξοικονομώντας τα κλασικά αποθέματα υδατανθράκων για αργότερα.
9. Κατά του διαβήτη τύπου 2. Ερευνητές της μελέτης που διεξήγαγε η American Chemical Society διαπίστωσαν ότι όσοι πίνουν τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 50%, ενώ με κάθε επιπλέον φλιτζάνι, ο κίνδυνος μειώνεται κατά άλλο 7%.

10. Καθυστερεί το Αλτσχάιμερ. Έρευνες του Πανεπιστήμιου της Νότιας Φλόριντα και του Πανεπιστήμιου του Μαϊάμι διαπίστωσαν ότι τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, που είχαν υψηλότερα επίπεδα καφεΐνης στο αίμα, εκδήλωσαν τη νόσο του Αλτσχάιμερ δύο έως τέσσερα χρόνια αργότερα, σε σύγκριση με όσους είχαν λιγότερη καφεΐνη στο αίμα τους. Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, υπάρχουν αρκετά στοιχεία που ενισχύουν την άποψη ότι ο καφές ενδέχεται αν όχι μειώνει, τουλάχιστον να καθυστερεί την εμφάνιση της νόσου.
11. Μας κάνει πιο …ξύπνιους.  Έρευνες που δημοσίευσαν ρεπόρτερ του CNN και του «Time» αναφέρουν ότι ο καφές επιτρέπει στο μυαλό να εργαστεί με έναν πολύ πιο αποδοτικό και έξυπνο τρόπο. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν, ότι ο καφές ενισχύει λίγο-πολύ όλες τις λειτουργίες του οργανισμού, αφυπνίζοντάς τον στο σύνολό του: ο χρόνος αντίδρασης, η επαγρύπνηση, η προσοχή, η λογική σκέψη, οι περισσότερες λειτουργίες που συνδέονται με τη νοημοσύνη, αποδίδουν καλύτερα.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!