Αρχική Διατροφή Doctor Food 10 «υγιεινές» συνήθειες που… δεν κάνουν τίποτα

10 «υγιεινές» συνήθειες που… δεν κάνουν τίποτα

0
10 «υγιεινές» συνήθειες που… δεν κάνουν τίποτα

Δείτε ποιες «υγιεινές» συνήθειες μπορείτε άνετα να καταργήσετε απ’ το 2017.

Επί μακρόν, οι παρακάτω συνήθειες θεωρούνταν ότι έκαναν καλό στην υγεία μας και πολλοί άνθρωποι τις ακολουθούσαν με… ευλάβεια.  Ωστόσο, μελέτες απέδειξαν ότι οι «υγιεινές» συνήθειες αυτές, κάθε άλλο παρά ωφελούν την υγεία μας, αν δεν την βλάπτουν κιόλας.  Χωρίς άλλη καθυστέρηση, λοιπόν, αυτές είναι οι «υγιεινές» συνήθειες που μπορείτε να… καταργήσετε μέσα στο 2017.
 
1. Διατροφή 0% λιπαρών: τα «καλά» λίπη, όπως αυτά από τους ξηρούς καρπούς, τα ψάρια και το αβοκάντο, με μέτρο, πάντα, είναι χρήσιμα και καλά για την υγεία σας.
 
2. Δείκτης Μάζας Σώματος: ο Δείκτης Μάζας Σώματος «εφευρέθηκε» τη δεκαετία του 1830 και υποτίθεται ότι δείχνει τον ιδανικό βάρος του σώματος, ανάλογα με το ύψος. Αγνοεί, όμως, το λίπος που περιέχει το σώμα και την περίμετρο της μέσης, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «δείκτης» για ασθένειες όπως ο διαβήτης τύπου 2. Δεν έχει νόημα να προσπαθείτε να τον προσεγγίσετε.
 
3. Αποφυγή της γλουτένης: αν δεν ανήκετε στην κατηγορία των αποδεδειγμένα αλλεργικών, είτε την αποφεύγετε είτε όχι, ένα φουσκωματάκι μετά το φαγητό θα το έχετε, οπότε δεν τρέχει τίποτα.
 
4. Αντικατάσταση του γάλακτος με γάλα αμυγδάλου: το γάλα αμυγδάλου δεν περιέχει σχεδόν καθόλου θρεπτικά συστατικά και οι βιταμίνες προστίθενται μετά. Προτιμάτε γάλα χαμηλών λιπαρών και είστε ΟΚ.
 
5. Διαρκής αποστείρωση των χεριών: τα υγρά αποστείρωσης έχουν ωραία χρώματα και αρώματα. Επίσης, περιέχουν οινόπνευμα το οποίο σκοτώνει τη χλωρίδα των χεριών, ενώ ορισμένα παθογόνα, όπως ο Νοροϊός, δεν παθαίνουν τίποτα.

6. Το «όρθιο» γραφείο: μακροχρόνια μελέτη στις ΗΠΑ απέδειξε ότι το να δουλεύει κανείς όρθιος αντί για καθιστός στο γραφείο του, δεν έχει καμία επίδραση στον συνολικό κίνδυνο ξαφνικού θανάτου. ΟΚ, όρθιοι καίτε περισσότερες θερμίδες, αλλά ταλαιπωρείτε περισσότερο τα πόδια σας.
 
7. Καλύμματα τουαλέτας μιας χρήσης: τα επικίνδυνα παθογόνα, όπως ο ιός HIV ή ο έρπις, πεθαίνουν σε λιγότερο χρόνο, απ’ όσος χρειάζεται για να βγει κάποιος από μια δημόσια τουαλέτα και να μπει κάποιος άλλος. Αν πάλι αισθάνεστε πιο ασφαλείς, συνεχίστε…
 
8. Υπερβολική χρήση βιταμίνης C για αποφυγή κρυώματος: η βιταμίνη C σε μικρές ποσότητες βοηθά το ανοσοποιητικό, σε μεγάλες ποσότητες προκαλεί ναυτία, διάρροια, εμετούς, πονοκέφαλο και άλλα οδυνηρά συμπτώματα.
 
9. Οι δίαιτες «αποτοξίνωσης»: αν δεν έχετε δηλητηριαστεί με τοξίνη, δεν χρειάζεστε καμία αποτοξίνωση, έχετε δύο τεράστια φίλτρα στον οργανισμό σας: συκώτι και νεφρά.
 
10. Χρήση οδοντικού νήματος: παλιότερα η χρήση οδοντικού νήματος θεωρείτο εκ των ων ουκ άνευ για την υγεία των δοντιών. Και το 2016 αποκαλύφθηκε ότι η αποτελεσματικότητά του δεν είχε μελετηθεί ποτέ. Αυτά…

ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.